قبرس جزيرهای است كه در شرقیترين قسمت دريای مديترانه قرار گرفته. اين جزيره، به دليل موقعيت ويژهاش، از صدر اسلام مورد توجه حاكمان مسلمان بوده است.
از آنجا که امروزه مسلمانان پس از مسيحيان ارتدوكس، بزرگترين گروه مذهبی اين جزيره را تشكيل میدهند و از سویی دیگر، هيچ پژوهش تاريخیای به زبان فارسی در مورد اسلام در قبرس صورت نگرفته است، کتاب «اسلام در قبرس» میتواند تحولاتی را كه ورود اسلام به اين جزيره موجب شده، روشن سازد.
اين کتاب به چگونگی ورود اسلام به قبرس در صدر اسلام و وضعيت قبرس در اين دوره، نقش قبرس لاتينی در جنگ های صليبی، فتح قبرس در زمان مماليک و سرانجام، سه قرن حاكميت عثمانيان در قبرس میپردازد. حاكميت مسلمانان در زمان عثمانی بر قبرس تأثيرات مهمی در زمينههای اجتماعی، مذهبی، فرهنگی و اقتصادی بر زندگی مردم قبرس گذاشت. از نظر اجتماعی، از يک سو قبرسیها را از بردگی اربابان بزرگ زمیندار لاتينی آزاد كرد و از دیگر سو، عنصر نژادی ترک را به جمعيت قبرس افزود، و زبان تركی به عنوان دومين زبان رسمی اين جزيره مطرح گرديد. از نظر مذهبی، مسيحيان ارتدوكس را از سلطه كليسای كاتوليک خارج ساخت و با اسكان جمعيت مسلمان در قبرس و همچنين گرویدن گروهی از مسيحيان جزيره به اسلام، يک عنصر ثابت مذهبی را به قبرس وارد كرد. بناها و ساختمانهای اسلامی، اسامی شهرها و روستاها و خيابانهای باقیمانده از دوران اسلامی از آثار و نشانههای سه قرن حاكميت مسلمانان در قبرس است.
کتاب «اسلام در قبرس» پژوهش دکتر آمنه باقری است که با مطالعه بالغ بر 180 منبع فارسی و لاتین در هشت فصل تدوین گردیده است؛ این کتاب با شمارگان 200 نسخه در قطع وزیری توسط استاد غلامرضا جلالی ارزیابی و با دقت نظر سید جلال قیامی میرحسینی ویراستاری شده است.