مدیر گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و رئیس انجمن تاریخ پژوهان حوزه علمیه، حجت الاسلام و المسلمین رمضان محمدی در نشست «امام رضا(علیه السلام) در فرهنگ و تمدن اسلامی» از سلسله نشستهای دومین همایش «سیره امام رضا(علیه السلام)؛ آموزهها و کارکردها» که امروز به همت نمایندگی قم بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، در سنندج برگزار شد ضمن بیان گرایشهای متفاوت اهل سنت، تاریخ و فضائل اهل سنت و تفاوتهای این گرایش را تبیین کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به رشد توجه اهل سنت به نگارش تاریخ و سیره اهل بیت (علیهم السلام)، 24 مورد از منابع کهن علمای شافعی را برشمرد که به صورتهای مختلف تاریخ و سیره امام رضا(علیه السلام) را در منابع خود آوردهاند.
حجت الاسلام محمدی خاطر نشان کرد: گرایشهایی در بین اهل سنت نسبت به اهل بیت(علیه السلام) وجود دارد. اول گرایش در مدینه و شام است که در این گرایش توجه به صحابه پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) بسیار زیاد است. گرایش دوم در عراق است که آنان به اهل بیت(علیهم السلام) بیشتر توجه و ارادت دارند و با نگاه جدیدی به اهل بیت(علیهم السلام) با نگاه علمای ابرار مینگرند.
مدیر گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه افزود: گرایش دیگر در مصر است که نگاه آنان ملایمتر از گرایشها در عراق و شام و مدینه است.
حجت الاسلام محمدی خاطر نشان کرد: از ابتدا تمام فرق و مذاهب اسلامی یک نگاه مثبتی به اهل بیت(علیه السلام)داشتند و روز به روز در منابع اهل سنت محبت به اهل بیت(علیهم السلام) بیشتر و بیشتر شده است.