نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/07/18     ساعت:   16:26:15
بازدید:   1010
 
 
آحاد جامعۀ اسلامی در آستانۀ حماسۀ اربعین حسینی، بسیج می‌شوند تا در این رویداد فرهنگی سهیم باشند.

رئیس بعثۀ مقام معظم رهبری(دام عزه) در استان خراسان رضوی، حماسۀ اربعین را موقعیتی دانست که آحاد جامعه برای برگزاری هر چه بهتر آن بسیج می‌شوند.


 بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با توجه به وظیفۀ ذاتی و اصیل و رسالت خطیری که بر دوش می‌کشد، همواره بر آن است که در مناسبت‌های دینی و مذهبی گوناگون، در راستای احیای امر اهل بیت(علیهم السلام) نشست‌های علمی پژوهشی برگزار کند.

 به همین منظور نشست تخصصی «کارکردهای اجتماعی و تربیتی پیاده‌روی زیارت» با همکاری پژوهشکدۀ حج و زیارت خراسان رضوی و با حضور پژوهشگران حوزه علوم اسلامی برگزار شد.

 حجت الاسلام دکتر حسین احمری در این نشست با اشاره به برنامه‌های متعدد علمی فرهنگی که پژوهشکدۀ حج و زیارت در طول سال برگزار می‌کند، اظهار داشت: از دیدگاه علمی، روحانیان اهل قلم و سخن پرشماری با پژوهشکده همکاری دارند که این پتانسیل

خوب، می‌تواند راه را بر همکاری بیشتر با مراکز علمی به ویژه بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی هموار سازد.

 وی افزود: تعامل‌های سازنده که در زمینۀ علمی فرهنگی با بنیاد پژوهش‌های اسلامی برقرار شده، در تولید کتاب‌ها و مقالات با محتوای کیفی، تأثیرگذار بوده است؛ هم اکنون نیز، پژوهشگرانی از بنیاد در گروه‌های فقه و اصول و تاریخ با پژوهشکدۀ حج و زیارت همکاری دارند و این خود نشان از همکاری مفید و اثربخش دو مجموعه دارد.

 رئیس بعثۀ مقام معظم رهبری(دام عزه) در خراسان رضوی با تأکید بر اینکه بعثه در این مقطع خاص، مسئولیت مهمی بر عهده دارد، گفت: در حماسۀ اربعین، نهادهای مختلفی نقش دارند؛ در این میان مسئولیت کمیتۀ فرهنگی حماسۀ اربعین بر عهدۀ بعثت گذاشته شده است و حوزۀ علمیه، سازمان تبلیغات و دیگر ارگان‌ها نیز با ما همکاری دارند.

 دکتر احمری خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه در ایام آخر ماه صفر، کاروان‌های عتبات عالیات فعالیت ندارند، همۀ مدیران کاروان بسیج می‌شوند تا در رویداد حماسۀ اربعین نقش داشته باشند. حدود 1000 روحانی که همه از نظر علمی در سطوح عالی هستند برای اعزام به عراق گروه‌بندی شده‌اند.

 رئیس بعثۀ مقام معظم رهبری(دام عزه) حضور روحانیون مبلغ در حماسۀ اربعین را افتخاری دانست و ابراز کرد: این افراد در موکب‌ها و اماکن خاص مانند مسجد کوفه و یا در میان شبه کاروان‌هایی که تشکیل شده است، حضور خواهند داشت.

 وی تصریح کرد: محور دومی که در بعثه پیگیری می‌شود، آموزش است؛ در همین زمینه دوره‌های آموزشی برای روحانیان، مدیران کاروان، مسئولان و خادمان حماسۀ اربعین برنامه‌ریزی و برگزار شده است و کارهای نوشتاری علمی نیز منتشر شده تا در میان افراد توزیع شود.

 حجت الاسلام احمری به سخن رهبر انقلاب جامعه اشاره کرد و گفت: ایشان تأکید دارند که این حماسه باید به قوت خود باقی بماند و حتی قوی‌تر دنبال شود.

وی افزود: در این همایش بزرگ جهانی حتی شاهد حضور عالمان اهل سنت هستیم که این خود نشان از تأثیرگذاری محبت اهل بیت(علیهم السلام) در دل‌های اقشار جامعه است.

گفتنی است در نشست تخصصی «کارکردهای اجتماعی و تربیتی پیاده روی زیارت» حجت الاسلام دکتر سید محمود مرویان حسینی مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی و حجت الاسلام دکتر سید مهدی علیزاده موسوی نیز، سخنانی دربارۀ اربعین پژوهی ابراز داشتند.