نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1396/11/19     ساعت:   20:28:17
بازدید:   801
 
 
مدیر گروه انقلاب و تمدن نوین اسلامی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی: ثمره دین پایداری فرهنگ را به همراه دارد.

مدیر گروه انقلاب و تمدن نوین اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: دین از گسیختن نظام و شیرازه فرهنگ جلوگیری می‌کند و پایداری فرهنگ را به وجود می‌آورد.


مدیر گروه انقلاب و تمدن نوین اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: دین از گسیختن نظام و شیرازه فرهنگ جلوگیری می‌کند و پایداری فرهنگ را به وجود می‌آورد. 
غلامرضا جلالی در نشست «نظریه‌های تاریخی- دینی، پیامدها و دیدگاه‌ها»، که امروز با حضور حجت الاسلام و المسلمین رسول جعفریان؛ استاد گروه تاریخ دانشگاه تهران و جمعی از استادان دانشگاه، دانش‌پژوهان و پژوهشگران بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، به تبیین نسبت انقلاب و تمدن نوین اسلامی پرداخت.
وی ابراز کرد: برخی از نظریه پردازان در بحث انقلاب معتقدند هر تمدنی با تهاجم آغاز و پس از تهاجم، تجمل پرستی بر پیشگامان انقلاب عارض می‌شود. بعد از آن نیز استبداد و تهاجم فرهنگی به وجود می‌آید. هر جا تهاجم به صورت گسترده آغاز شود در باطن خود میل به تمدن سازی و شکل گیری ساختار و مدنیت جدید دارد.
جلالی، خاطر نشان کرد: انقلاب اسلامی همچون پوسته برای هسته‌ای است که بازگشت به مبانی قرآنی و مکتب اهل بیت(ع) مورد توجه بوده است. تجربه ثابت کرده هنگامی که قدرت دینی با قدرت سیاسی در هم آمیخته شود دوام استقرار حاکمیت نیز توسعه پیدا می‌کند.
این پژوهشگر ادامه داد: جریان انقلاب به نوعی تولید پوسته کرد و هسته آن رسیدن به تمدنی بود که هم منویات شیعه و هم فرهنگ ایرانی را مد نظر قرار داده بود. این جریان به صورت معجزه آسایی استمرار یافت.با نگاهی به آثار و محصولات فرهنگی متوجه می شویم که  به صورت اگاهانه به سمت این جریان کشیده شدند.
وی، خاطر نشان کرد: با دقت در ساختار فرهنگ‌ها در می‌یابیم که نهادها این قابلیت را دارند که دستاوردهای انقلاب را تدوین کنند. این نهادها شامل دانشگاه‌ها و مراکز علمی هستند که اندیشه سازند و از ترکیب کار این نهادها حرکت در مسیر شکل گیری انقلاب و یک حرکت جدید به وجود می‌آید.