نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1396/10/24     ساعت:   17:18:15
بازدید:   826
 
 
تالیف و ویرایش 85 اثر طی 30 سال فعالیت در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی

پژوهشگر گروه حدیث پژوهی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: طی حدود 30 سال فعالیت در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، 85 اثر شامل ویرایش، ترجمه و تالیف آثار و مقاله، را در کارنامه کاری خود به ثبت رسانده‌ام.


پژوهشگر گروه حدیث پژوهی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: طی حدود 30 سال فعالیت در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، 85  اثر شامل ویرایش، ترجمه و تالیف آثار  و مقاله را در کارنامه کاری خود به ثبت رسانده‌ام.

حجت الاسلام و المسلمین موسی دانش، اظهار کرد: از سال 1367 با بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی مشغول به همکاری هستم.طی 5  سالی که در گروه ویراستاری فعالیت داشتم حدود 40 کتاب را ویرایش کردم و هم اکنون نیز عضو گروه حدیث پژوهی این مرکز هستم.

وی افزود: برخی از این آثار به چاپ رسیده، توانسته رتبه‌های استانی و کشوری را کسب کند و مفتخر به جوایز و لوح تقدیر شده است.

این پژوهشگر ادامه داد: کتاب «امام حسین (ع) و پگاه پیروزی» یکی از آثار منتشر شده‌ای است که در دو جلد به چاپ رسیده و به عنوان کتاب سال استان انتخاب شده است. دو اثر دیگر با نام‌های «بانکداری اسلامی» و «اسلام و خشونت» در حوزه علمیه مشهد نیز  به عنوان کتاب سال معرفی شده است.

وی، عنوان کرد: «ترجمه تفسیر الکاشف» یکی دیگر از آثاری است که در 8 جلد به چاپ رسیده و رتبه کشوری را از آن خود کرده است. همچنین این اثر در نمایشگاه قرآنی تهران مفتخر به دریافت لوح تقدیر و جایزه شده است.

حجت الاسلام و المسلمین دانش افزود: مقاله‌ای به عنوان «سیاست و حکومت در نهج البلاغه» نیز در جشنواره شیخ طوسی که در استان قم برگزار شد، به عنوان مقاله ممتاز شناخته شده و به جایزه و لوح تقدیر مفتخر شد.

وی در ادامه به جدیدترین آثاری که در دست چاپ است، اشاره و تصریح کرد: کتاب نهج البلاغه که نتیجه کار مشترک و گروهی با پژوهشگران گروه حدیث پژوهی این مرکز است، یکی از آثار در دست چاپ  به شمار می‌رود. این کتاب یک ترجمه جدید و نوین از نهج البلاغه است؛ از این رو برخی از مشکلاتی که در ترجمه های قبلی مشاهده شده است در این اثر دیده نمی‌شود.

پژوهشگر گروه حدیث پژوهی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی اظهار کرد: جملات پیچیده‌ای در نهج البلاغه وجود دارد که برخی از آنها ترجمه صحیح و منطقی ندارد. از این رو در این اثر سعی شده است که ترجمه‌ای متقن و صحیح به مخاطبان ارائه شود. این کتاب به زودی به چاپ خواهد رسید و در اختیار علاقمندان قرار خواهد گرفت.

وی ابراز کرد: «الفکر التربوی عند سید محمد باقر الصدر» عنوان دیگر اثر در دست چاپی است که به بررسی اندیشه‌‌های تربیتی از دیدگاه شهید صدر می‌پردازد.

دانش ادامه داد: مسئله تربیت از دیدگاه اسلام مسئله مهمی است که در نهج البلاغه و همچنین آیاتی از قرآن کریم نیز پیام‌های تربیتی فراوانی یافت می‌شود؛ از این رو اندیشه‌های تربیتی، نیاز جامعه دانشگاهی و حوزه‌های علمیه است، که برای تحقق این امر باید برنامه‌هایی تدوین شود.

وی خاطر نشان کرد: در این کتاب شیوه‌های تربیتی شهید صدر بیان شده است. این شهید بزرگوار فعالیت‌های خود را بر تربیت مردم اختصاص داد و همواره در صدد این بود که مردم را ضد استعمار و ضد ظلم بار بیاورد که خوشبختانه ایشان در این امر موفق عمل کرد. پس از شهادت شهید صدر قیام‌های مهمی در عراق رخ داد که به برکت تربیت ایشان بود. شهید صدر دیدگاهش این بود که طلاب و حوزویان افزون بر آموزش مسائل دینی به مسائل علمی و سیاسی نیز توجه کنند.

این پژوهشگر ادامه داد: کتاب «الفکر التربوی عند سید محمد باقر الصدر» نیز در سال 97 به چاپ خواهد رسید.