نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1396/10/21     ساعت:   13:00:59
بازدید:   728
 
 
مدیر گروه اخلاق و تربیت اسلامی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی؛ احیای نظریه‌های اخلاقی از اولویت‌های مهم گروه اخلاق و تربیت اسلامی است.

مدیر گروه اخلاق و تربیت اسلامی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: احیای نظریه‌های اخلاقی در جهان اسلام از اولویت‌های گروه اخلاق و تربیت اسلامی است.


مدیر گروه اخلاق و تربیت اسلامی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: احیای نظریه‌های اخلاقی در جهان اسلام از اولویت‌های گروه اخلاق و تربیت اسلامی است.

حجت الاسلام والمسلمین رضا وطن دوست با بیان اینکه گروه اخلاق و تربیت اسلامی دو سال است که در بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی تشکیل شده است، بیان کرد: این کارگروه تلاش می‌کند تا به احیا و نشر معارف اخلاقی و تربیتی با محوریت قرآن کریم، سنت نبوی، سیره معصومان(ع) و میراث مکتوب بپردازد.

وی اخلاق حرفه‌ای، سبک زندگی، احیای نظریه‌های اخلاقی در جهان اسلام و اخلاق در ورزش را از بخش های کلی اولویت‌های پژوهشی این گروه عنوان کرد و گفت: اخلاق حرفه‌ای شامل موضوعاتی همچون اخلاق مدیریت در مراکز آموزشی، کسب و کار، مدیریت شهری و ورزشی در دستگاه قضا، مبلغان، طنز و اخلاق رسانه است.

وطن دوست یکی دیگر از اولویت های مهم این گروه را توجه به سبک زندگی اسلامی دانست و اظهار کرد: این محور شامل موضوعات مرتبط با سبک زندگی، همچون سبک زندگی و زندگی تمدنی، سبک زندگی عیدانه، بایدها و نبایدهای غم و عزاداری، فرهنگ رانندگی، فرهنگ آپارتمان‌نشینی، فرهنگ قانون‌مداری، سبک زنگی و تعامل گفتاری  می‌شود.

وی شاخص های جامعه از منظر اسلام، ابعاد و نشانه های آسیب شناسی اجتماعی، نقش فضای مجازی در سلامت، رسانه ها و سلامت اجتماعی، راه کارهای آسیب های اجتماعی از منظر اسلام را برخی از موضوعات پژوهشی در زمینه سلامت جامعه بیان کرد و گفت: این گروه در احیای نظریه های اخلاقی در جهان اسلام فعالیت های پژوهشی خود را پیرامون نظریه اخلاقی محمد بن زکریای رازی و ابوعثمان جاحظ عمرو بن بحر معطوف داشته است.

وی با بیان اینکه جمع کثیری از مردم جامعه در حوزه‌های ورزش به عنوان ورزشکار، مربی، داور، تماشاچی و ... فعالیت می‌کنند، ابراز کرد: متأسفانه بداخلاقی و بی اخلاقی در این حوزه به نسبت زیاد است و ما بر حسب وظیفه که تحلیلگر و محقق در زمینه مسائل اخلاقی در جامعه هستیم تصمیم گرفتیم در این فضا ورود پیدا کنیم.

وی بیان کرد: مبانی قرآن در ورزش، مبانی روایی ورزش با محوریت نهج البلاغه، مبانی ورزش در متون اخلاقی، اخلاق ورزش های همگانی، اخلاق بازیکنان در ورزش، اخلاق مربیگری، داوری، ورزش قهرمانی، رابطه اخلاق و عدالت اجتماعی، اخلاق ورزشی بانوان، اخلاق و ورزش و محیط زیست از موضوعاتی است که می‌توان بر روی آنها کار کرد.

مدیر گروه اخلاق و تربیت اسلامی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی ادامه داد: گروه اخلاق و تربیت اسلامی نشستی تخصصی با موضوع جایگاه اخلاق در ورزش با حضور دکتر احد قراملکی؛ استاد اخلاق حرفه ای و دکتر محمد علی قره؛ دکترای علوم تربیت بدنی حوزویون، دانشگاهیان آگاه به علوم اسلامی و ورزش برگزار کرده است.