نویسنده:   سیدجلال ربانی     تاریخ نگارش:   1396/08/30     ساعت:   13:16:51
بازدید:   776
 
 
جدیدترین آثار منتشر شده بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی معرفی شد.

جدیدترین آثار منتشر شده بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی معرفی شد.


به گزارش آستان نیوز، دهمین جلد از کتاب «نصوص فی علوم القرآن»، «رجوع الرکب بعدالکرب»، «همزیستی مسالمت آمیز میان ادیان آسمانی»، «ایمان»، «حلال و حرام» و «معماری اسلامی و محیط زیست» از جمله آثار تازه منتشر شده این مرکز علمی -پژوهشی است.
دهمین جلد از کتاب «نصوص فی علوم ‌القرآن» با هدف گسترش علوم قرآنی منتشر شده است. در جلد اول این کتاب کیفیت نزول وحی، در جلد دوم، اولین و آخرین سوره و آیه و کیفیت نزول وحی و ترتیب سوره‌های مکی و مدنی و در جلد سوم جمیع قرآن از جهات مختلف از زمان پیامبر(ص) و بعد از ایشان مورد بررسی قرار گرفت.
در این کتاب که بر اساس مباحث و موضوعات علوم قرآنی شکل گرفته، آثاری با موضوعات علوم قرآنی از قبیل وحی و کیفیت آن، نزول قرآن، جمع قرآن و ... از حدود ۵۰۰ منبع جمع‌آوری شده و به ترتیب زمان حیات مؤلفان آثار، تنظیم و تحت عنوان کتاب «نصوص فی علوم القرآن» منتشر شده است.
کتاب «رجوع الرکب بعدالکرب»، تحقیقی با موضوع اربعین نوشته شده است که سید محمد علی قاضی طباطبایی کار نگارش و محمد کاظمی کار تلخیص ترجمه و تحقیق این اثر را بر عهده داشته است.
«همزیستی مسالمت آمیز میان ادیان آسمانی» نیز عنوان اثری است که با رویکرد و جنبه آشتی جویی، برابری و عدالت در اسلام به نگارش در آمده و کوشیده است در موضوعاتی مربوط به پیروان ادیان آسمانی در سرزمین اندلس کاوشی نو را سامان دهد.
«ایمان» سی و نهمین جلد از مجموعه درس‌هایی از نهج البلاغه است که به قلم حجت الاسلام و المسلمین جواد محدثی نگاشته شده است و موضوعات و مباحثی همچون ایمان به خدا، ایمان به قرآن و کتب آسمانی، ایمان به فرشتگان، ایمان سطحی و ظاهری، ایمان استوار و خالص و... را شامل می‌شود.
کتاب «حلال و حرام» نیز چهلمین دفتر از مجموعه درس‌هایی از نهج البلاغه است که به موضوعاتی همچون، حلال و حرام چیست؟ حلال طلبی، حرام خواری، نمونه‌هایی از حرام، وسعت دایره حلال، گریز از حرام ها و... می‌پردازد. حجت الاسلام و المسلمین جواد محدثی نویسنده این کتاب ارزشمند است که در شمارگان 2 هزار نسخه و در قطع رقعی تهیه و تنظیم شده است.
نویسنده در کتاب «معماری اسلامی و محیط زیست» کوشیده تا با تحقیق در زمینه‌های معماری سرزمین‌های مسلمان نشین که گاه فرهنگ‌های بومی بسیار متفاوتی دارند و پیوندهای آن با مسائل زیست محیطی، دیدگاه روشن‌تر و ژرف‌تری از معماری اسلامی را به خوانندگان و علاقمندان حتی غیر متخصص ارائه دهد و نقش برجسته نکته‌های ریز و درشت زیست محیطی را در شکل‌گیری سازه‌های اسلامی این مناطق نمایان سازد.
تالیف این اثر را یحیی حسن وزیری و ترجمه را محمد رضا مروارید بر عهده داشته است.