نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1398/12/12     ساعت:   17:39:51
بازدید:   544
 
 
دانشيار دانشگاه فردوسی مشهد؛ خانواده در خط مقدم مقابله با ویروس کرونا است

دانشيار دانشگاه فردوسی مشهد بهترین راهکار برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا را راهبرد اساسي ماندن در خانه و پرهیز از رفت‌وآمد و خروج از منزل ذکر کرد و گفت که خانواده در خط مقدم مقابله با ویروس کرونا است. به گزارش اداره روابط عمومی و بین‌الملل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی...


سید محسن اصغری نکاح، دانشيار دانشگاه فردوسی مشهد، در جلسه‌ای که با حضور جمعی از پژوهشگران و محققان بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، به راه‌های مبارزه با ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: متأسفانه انتقال ویروس کرونا بسیار بالاست؛ ازاین‌رو یکی از راه‌های پیشگیری از انتقال این ویروس، ماندن در خانه است؛ بنابراین، هماهنگ کردن شرایط خانواده برای حضور اعضاء در آن بسیار اهمیت دارد.

وی ادامه داد: در یافته‌هاي پزشكي مشخص‌شده است كه در محیط‌های بسته‌ای كه به بيش از ۴۵ نفر بافاصله نزديك كمتر از يك متر باهم حضورداشته باشند، احتمال انتقال ویروس  بسیار بالا می‌رود، ازاین‌رو براي مراقبت از خود و کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند باید در خانه بمانيم.

مدیر مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی، بابیان اینکه ما می‌توانیم مسائل عبادي را مديريت كنيم، به‌گونه‌ای که هم معنويت به‌صورت احسن حفظ‌شده و هم از ابتلا به بيماري جلوگیری شود، تصریح کرد: پیشنهاد می‌شود تا حد امکان حضور در نماز جماعت، جلسات قرآن، مراسم هیئت مذهبي و غیره را مدیریت کنیم؛ خوشبختانه با درایت علما این مهم مدنظر قرارگرفته است و در همین راستا نماز جمعه این هفته برگزار نشد.

این روانشناس حوزه خانواده ادامه داد: می‌توان نماز جماعت را با حضور اعضا خانواده اقامه کرد و قرائت یک صفحه قرآن را نیز می‌توانیم در فضای مجازی و همراه با سایرین انجام دهیم.

اصغری نکاح افزود: هرچند تکریم و احترام به والدین از واجبات دین مبین اسلام است، اما در این روزها سلامتی بزرگ‌ترها در اولویت است؛ مطمئن باشيم كه حضور ما در منزل آنان موجب به خطر افتادن سلامت آن‌ها مي‌شود.

وی حفظ آرامش، رعایت مسائل بهداشتی  و پرهيز از حضور در جمع را از دیگر نکات مقابله با ویروس کرونا برشمرد و یادآور شد: با توكل به خداوند و تمسك به اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع) می‌توانیم از افزایش آمار مبتلايان اين ویروس جلوگیری کنیم.

دانشيار دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به جنبه‌ها و ابعاد روان‌شناختی كرونا و شيوه مواجهه مناسب با این ویروس گفت: ما نبايد از كرونا بیش‌ازاندازه هراس داشته باشیم و همچنین نباید آن را بیش‌ازحد ساده جلوه دهيم؛ واقعيت اين است كه اين ويروس به كشور ما رسیده  و هر فردي مي‌تواند ميزبان اين ويروس باشد، ازاین‌رو باید از تعاملات اجتماعي و فیزیکی در فضاي بسته اجتناب کرد.

وی خاطرنشان کرد: انتقال این ویروس در حال افزايش است و اگر کنترل و پیشگیری نشود، افرادي كه مبتلابه این بیماری شده‌اند بسيار سريع آن را به سایر افراد انتقال می‌دهند. افراد کهن‌سالان و كساني كه از مشكلات ريوي تنفسي، بیماری‌های قلبي و بیمارهای خاص رنج می‌برند در مقابل این ویروس آسیب‌پذیرتر هستند.