نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1398/08/30     ساعت:   13:23:21
بازدید:   479
 
 
در گفت‌وگو با حجت‌الله فسنقری مطرح شد: ضرورت انتشار آثاری در راستای آشنایی جوانان با معارف اهل بیت(ع) در جامعه امروز

سلمان فارسی یکی از چهره‌های درخشان و ماندگار در تاریخ اسلام و جهان تشیع به شمار می‌رود  او مردی وارسته، حقیقت‌جو و کمال‌طلب است که در صدر اسلام به پیامبر گرامی(ص) ایمان آورد و آن‌چنان در مسیر بندگی خداوند پیش رفت که نبی مکرم(ص) آن را از اهل بیت(ع) خواند؛ همین امر سبب شده است تا علاقمندانی با محوریت معرفی این شخصیت بزرگ آثاری را به رشته تحریر در آورند. کتاب «سلمان منا اهل البیت» نوشته محمدعلی اسبر نویسنده نام‌آشنای سوری است که توسط حجت‌الله فسنقری و غلامحسین جوادی به نام «سلمان فارسی از آستان تا آسمان اهل بیت (علیهم السلام)» ترجمه شده و به تازگی توسط بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی به چاپ رسیده است؛برای آشنایی هر چه بیشتر به متن این اثر با این مترجم گفت‌وگویی صورت گرفته است که در ادامه می‌خوانیم:


محتوای این اثر به چه موضوعاتی پرداخته است؟

این کتاب 5 فصل دارد که در فصل نخست به موضوعاتی همچون، تولد، دوران نوجوانی و زندگی سلمان فارسی، سفرهای او به شام، انتاکیه، اسکندریه و حجاز و...، بهره‌مندی از محضر رسول‌الله(ص) و مسلمان شدن او پرداخته شده است؛ فصل دوم نیز به مباحثی از جمله حضور سلمان در محضر رسول گرامی اسلام(ص)، حجه الوداع، غدیر خم و رحلت پیامبر(ص)، مواضعی که سلمان در مقابل خلیفه داشت و... می پردازد و فصل سوم موضوعاتی همچون، سلمان و احادیث رسول خدا(ص) در مورد امام علی(ع) و بیان فضایل امیر‌المونین(ع) بر اساس روایات رسول خدا(ص) را در بر می گیرد.فصل چهارم و پنجم نیز به موضوعاتی همچون سلمان از اهلبیت(ع)، علم سلمان، زهد و تواضع سلمان، سلمان در قرآن ، سلمان در میدان های جنگ نامه امام علی (ع) به لسمان و وفات او پرداخته است.

 

لطفا در خصوص چگونگی متن این کتاب توضیحاتی بفرمایید؟

این اثر متنی ادبی دارد و صرفا متنی تاریخی نیست، بنده هم در ترجمه این کتاب سعی کردم متن آن را حفظ  کنم و به صورت ادبی ترجمه کنم.

 

به نظر شما ناشران حوزه معارف دینی بیشتر باید به سراغ ترجمه چه آثاری بروند؟

بنده به عنوان استاد دانشگاه سعی می‌کنم دانشجویان را بیشتر به سمت ادبیات و معارف اهل بیت(ع) سوق دهم؛ متاسفانه نسل جوان و دانشجوی ما آگاهی اندکی در خصوص معارف دینی دارند چاپ اینگونه آثار موجب آشنایی هر چه بیشتر جوانان با اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و اصحاب آنان می‌شود و این خود می‌تواند در تعیین الگوی زندگی برای جوانان موثر و مفید فایده باشد.

این که فردی همچون سلمان که اهل اصفهان است، بار سفر بندد، به شهرها و کشورهای دور سفر کند، راهی حجاز شود با رسول گرامی اسلام(ص) آشنا شده،در پی این آشنایی مسلمان شود و جایگاه بسیار ارزشمندی نزد پیامبر(ص) پیدا کند؛ برای جوانان بسیار جذاب است؛ از این رو آشنایی آنان با این‌گونه شخصیت‌ها امری ضروری است.

 

بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی چه نقشی می تواند در اشاعه معارف اهل بیت(ع) داشته باشد؟

خوشبختانه این مرکز توانسته است با انتشار آثارو پژوهشهایی درخور و شایسته، گامهای بسیار خوبی را در راستای اشاعه فرهنگ و معارف اهل بیت(ع) و همچنین شناسایی شخصیت‌های تاریخی و شیعی داشته باشد و از این بابت از تلاشهای این مرکز قدردانی می‌کنم.

 

و اما سخن آخر...

از آنجایی که شناخت ما از شخصیت سلمان بسیار محدود است با مطالعه کتاب «سلمان فارسی از آستان تا آسمان اهل بیت (علیهم السلام)» با این شخصیت بیشتر آشنا می‌شویم. بنده مطالعه این اثر را به جوانان و مشتاقان اهل بیت(ع) توصیه می‌کنم.