به مناسبت دهه کرامت، بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، نشست علمی دائره المعارف آستان قدس رضوی، چشم انداز و چالش ها را برگزار نمود.
در این نشست علمی که با حضور صاحبنظران و کارشناسان آستان قدس و حرم مطهر، مدیران بنیاد پژوهشهای اسلامی و تنی چند از پژوهشگران پدیدآورندۀ این اثر، در محل تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهشهای اسلامی برگزار شد، دکتر سید احمد مؤذن علوی، قائم مقام اسبق آستان قدس رضوی و از مشاوران علمی دائره المعارف آستان قدس رضوی، تدوین این اثر فاخر را پاسخی شایسته، علمی و مستند به اشتیاق مردم به آستان قدسی حضرت رضا علیه السلام دانست.
ایشان دربارۀ شکلگیری و سیر تدوین دائره المعارف آستان قدس رضوی در مراحل آغازین و میانی کار نکاتی بیان کرد. وی اظهار داشت: در پایان دهۀ 70 لزوم تدوین یک اثر علمی و کامل دربارۀ آستان قدس رضوی به شدت احساس شد و با حمایت و تأکید تولیت فقید آستان قدس رضوی، حضرت آیتالله واعظ طبسی، بخش فرهنگی و پژوهشی آستان این کار را آغاز کرد.
دکتر علوی علاقهمندی فراوان مردم به فرهنگ رضوی و دانستن دربارۀ حرم مطهر و بخشهای مختلف آن و سوابق و چگونگی آنها را از عوامل تشویق و ترغیب بیشتر آستان قدس رضوی به انجام چنین کاری برشمرد. ایشان که در زمان آغاز مباحث مربوط به شکل گیری این پژوهش، مدیر کل روابط عمومی آستان قدس و سپس معاونت امکان متبرکه و امور زائرین بودند، از پشتیبانی تمام و کمال تولیت فقید برای کیفیت بخشی علمی این کار یاد کرد.
وی همچنین غنای تاریخی و وجود گنجینههای بینظیر فرهنگی و تشکیلات دیوانی و اداری بسیار کهن آستان قدس رضوی را به عنوان بخشی از ویژگیهای یگانۀ این بارگاه ملکوتی برشمرد و تدوین این دانشنامه فاخر را پاسخی شایسته، علمی و مستند به اشتیاق مردم به آستان قدسی حضرت رضا علیه السلام ارزیابی کرد.
ایشان تشکیلات دیوانی باقی مانده از گذشته آستان قدس رضوی و استمرار مستند و معتبر آن را دارای اهمیت تاریخی و تمدنی دانست که علاوه بر جایگاه بی نظیر معنوی و ملکوتی، از این منظر نیز آن را مجموعه ای بیبدیل ساخته است.
شایان ذکر است در این نشست علمی که با حضور دکتر غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و مدیرعامل بنیاد دایرةالمعارف اسلامی برگزار شد به مناسبت اتمام کار تحریر و پژوهش دائره المعارف آستان قدس رضوی از ماکت نهایی آن رونمایی شد.