همزمان با دهۀ کرامت سال 1398 و به مناسبت اتمام کار تحریر و تدوین جلد دوم و پایانی اثر مرجع بنیاد پژوهشهای اسلامی دربارۀ حرم مطهر رضوی و آستان قدس رضوی، نشستی تخصصی با عنوان دائره المعارف آستان قدس رضوی، چشم انداز و چالش ها از سلسله نشستهای بنیاد پژوهشهای اسلامی در این دهۀ پر برکت، برگزار گردید.
این جلسه با حضور آقای دکتر حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و مدیرعامل بنیاد دایرةالمعارف اسلامی، تنی چند از صاحبنظران و کارشناسان حوزۀ آستان قدس و حرم رضوی، مدیران بنیاد پژوهشهای اسلامی و برخی پژوهشگران پدیدآورندۀ این اثر، در محل تالار شیخ طوسی بنیاد تشکیل شد.
در ابتدای این نشست، دکتر امیر سلمانی رحیمی ضمن اشاره به انتشار نزدیک به 30 اثر دانشنامه ای از سوی بنیاد به موضوع اهمیت آثار مرجع و دانشنامهای از جمله کار تخصصی تولید و نشر دائره المعارف آستان قدس رضوی پرداخت.
دکتر سلمانی رحیمی گفت: آثار مرجع همچون فرهنگ ها، موسوعه ها و دانش نامه ها مورد مراجعه طیفی گسترده از مخاطبان است. هم صاحبان قلم و پژوهشگران، با عنایت به منابع متعدد کتابهای مرجع و هم عموم جامعه به علت تدوین مناسب و مختصر این گونه کتاب ها، مخاطب آثاری از این دست می باشند.
وی با اشاره به هشت امتیاز دائره المعارف آستان قدس رضوی در مقایسه با دیگر تولیدات دانش نامه ای و مرجع، به بیان جایگاه این دائره المعارف و نقش آن در شناخت پیشینه و همچنین اثربخشی آن در تنظیم ساختار و مشاغل آستان قدس رضوی اشاره کرد.
دبیر این نشست علمی یادآور شد یکی از وظیفههای ذاتی بنیاد پژوهشهای اسلامی تولید ونشر آثار مرجع و کتاب های دانشنامهای است. بنا بر این وظیفه، این مؤسسۀ تحقیقاتی همواره تدوین و تولید آثار مهمی را دردستور کار خود قرار داده است؛ نتیجۀ آن هم تولید آثار فاخر و مهم در موضوعات قرآن، حدیث و دیگر حوزههای مختلف علوم اسلامی و فرهنگ و ادب بوده که مورد توجه جامعۀ علمی و فرهنگی کشور قرار گرفته و عمدۀ این آثار در جشنوارههای متعدد ملی و موضوعی و استانی، حائز افتخار شده است. آثاری که با سرمایه علمی و صرف وقت بسیار توسط شماری معتنابه از پژوهشگران و مدیران به ثمر نشسته و جای خود را در میان مخاطبان و محافل علمی بازکرده است.