نخستین جلسه ستاد برگزاری مراسم دهه کرامت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی با حضور مدیرعامل، معاون پژوهشی، برخی مدیران گروههای پژوهشی و اعضای ستاد، برگزار شد.
در این نشست حجتالاسلام علی راد مسئول نمایندگی قم بنیاد پژوهشهای اسلامی، به تشریح برنامههای دهه کرامت نمایندگی بنیاد در قم پرداخت.
وی برگزاری سومین همایش «سیره امام رضا(علیه السلام)؛ آموزهها و کارکردها» را یکی از برنامههای محوری ایام دهه کرامت رضوی برشمرد و گفت: پاسخ به مسائل و چالشهای فرا روی ما، مرجعیت علمی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، سیره پژوهی امام رضا(علیه السلام)، گسترش همکاریهای علمی بنیاد با دیگر مراکز علمی معتبر و ... برخی از اهداف برگزاری این همایش است.
مسئول نمایندگی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در قم به مهمترین محورهای همایش یاد شده اشاره کرد و افزود: سیره امام رضا(علیه السلام) اصول و قواعد تقریب ادیان و مذاهب، سیره امام رضا(علیه السلام) مبانی نظری اقتصاد اسلامی با تأکید بر موضوع تولید و ثروت، سیره امام رضا(علیه السلام) و تمدن اسلامی، سیره امام رضا(علیه السلام) حکمت شیعی، تعلیم و تربیت و سیاست متعالیه، سیره امام رضا(علیه السلام) و فرهنگ زیارت و نیایش و حرم، هنر و معماری اسلامی از محورهای هشتگانه این همایش به شمار میرود.
وی ضمن ابراز امیدواری از برگزاری هر چه بهتر این همایش تصریح کرد: تا کنون اقداماتی در راستای برگزاری فعالتر و متفاوتتر این همایش انجام شده است که یکی از این اقدامات رایزنیهای اولیه با برخی از دانشگاههای با رویکرد الهیات و معارف اسلامی است.
حجتالاسلام سید محمود مرویان حسینی مدیر عامل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی نیز در ادامه این نشست ابراز کرد: اهداف بسیار خوبی در این کنگره پیشبینی شده است و یکی از محورهای هشتگانه این همایش که به جوهره فرهنگ اهل بیت(علیهم السلام) اشاره دارد، مورد تأکید تولیت آستان قدس رضوی است.
وی اظهار کرد: یکی از تأکیدات تولیت آستان قدس رضوی این است که محور فعالیتهای آستان قدس رضوی باید بر تأمین نیازهای این مجموعه متمرکز باشد و با سرفصلهای هویتی آستان پیوند بخورد؛ بنابراین این همایش در راستای دیدگاههای تولیت برنامهریزی شده است و گوهر محوری تمام عرصههای آستان که شناخت و بهرهبرداری از سرمایه معنوی و معرفتی حضرت رضا(علیه السلام) است، کاملا لحاظ شده است.
دکتر مرویان حسینی ادامه داد: در این همایش که بر اساس 8 محور پیشبینی شده است، برای هر محور، گروهی در نظر گرفته شده که باید موضوعات ذیل عنوان کلی مورد بررسی و تأیید قرار گیرد و عنوانهای کوچکتر را ذیل عناوین کلی باید تعریف کنیم.