خادمیاران علمی

اللّهم صل علی علی بن موسی‌الرضا المرتضی

بنیاد پژوهش‌های اسلامی

بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی به مثابه مکتبی که چراغ آن افروخته از عنایت عالم آل محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) حضرت علی بن‌ موسی‌الرضا(علیه السلام) است، در سال 1363 تأسیس شد.

از فقیه اصولی تا قرآن پژوه، محدث، مورخ، مصحح و مترجم در گروه‌های پژوهشی این کانون خردورزی گردهم آمده‌اند تا با سرمایه‌شان، گوهرهای ناب دریای بی‌کران قرآن و سنت را کاویده و همه حاصل خود را در بوته کتاب و مقاله و سخن و تصویر به تشنگان این معارف قدسی پیشکش کنند؛ آن هم برای مخاطبانی که آنان را در طیفی گسترده از طلاب و فضلای حوزه، استاد و مدرس دانشگاه تا کودکان اردو زبان، از رجالی متخصص تا زائری برخاسته از میان توده مردم می‌یافتند.

دستاوردها:

دستاوردهای بنیاد در مدت بیش از 34 سال کوشش نظام‌مند و مسأله محور پژوهشگران پیوسته و وابسته، در سه قالب کتاب، مقاله، نشست و همایشهای علمی – پژوهشی با گستره‌های ملی و بین‌المللی عرضه شده است.

گروه‌های پژوهشی بنیاد:

در حال حاضر پژوهشگران پیوسته و وابسته بنیاد در موضوع‌های مربوط به هشت گروه: قرآن‌پژوهی، فقه‌واصول فقه، حدیث‌پژوهی، کلام و اندیشه اسلامی، فرهنگ و سیره رضوی، انقلاب و تمدن نوین اسلامی، اخلاق اسلامی، تربیت اسلامی فعالیت می‌کنند.

همچنین گروه‌های خدمات پژوهشی شامل:

ویراستاری، خدمات نشر، خدمات رایانه، خدمات شبکه، فضای مجازی و اینترنت، کتابشناسی و کتابخانه مرجع از تخصص پژوهشگران مرتبط نیز بهره‌مند است.

 

طرح خادمیاران پژوهش

آرزوی خیل عظیمی از دوستداران و شیفتگان آموزه‌های توحیدی، خدمت به بارگاه نورانی حضرت علی‌بن موسی‌الرضا(علیه السلام) و زائران آن حضرت بوده و هر ساله شمار زیادی از درخواست‌های هم‌میهنان در موضوع تشرف به توفیق خادمی آن حضرت به آستان قدس رضوی واصل می‌شود.

نظر به تصریح رهبر معظم انقلاب در حکم انتصاب آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی به عنوان تولیت آستان قدس رضوی و خصوصاً موضوع توسعه خدمت،  مورد نظر قرار گرفت است. بر این اساس و با برنامه‌ریزی و هماهنگی لازم، فرهیختگان و پژوهشگران می‌توانند با عضویت در طرح خادمیاری علمی حضرت رضا(علیه السلام) و از طریق انجام پژوهش‌های اسلامی، تحقیقات فرهنگی و اجتماعی و سایر خدمات پژوهشی، مفتخر به کسب عنوان خادمیار علمی این آستان مقدس گردند.

  • شرح خدمت:

عنوان خدمت: پژوهشگر مجری طرح پژوهشی / دستیار پژوهش / مشاوره‌های تخصصی در زمینه‌های روش شناسی / نظارت طرح / عضو شورای علمی گروه پژوهشی و...

تعریف‌کننده خدمت و مدیر فرآیند پژوهش، معاونت پژوهش زیر نظر مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی است.

میزان خدمت: متناسب با آیین نامه خادمان علمی و حداقل به میزان 6 ساعت در هفته (یک روز)

مخاطب خدمت: اساتید دانشگاهی که دارای مرتبه علمی هستند یا اساتید حوزه که در سطوح بالا تدریس می‌کنند.

  • شرایط احراز (شایستگی مورد نیاز خادمیار):

خادمیاران می‌بایست علاوه بر شایستگی‌های عمومی مندرج در آیین نامه جذب، شایستگی‌های ذیل را نیز دارا باشند:

  • مرتبه علمی حداقل کارشناسی‌ارشد مورد تأیید وزارت علوم یا اتمام سطح سه حوزه با تأیید مرکز مدیریت حوزه علمیه.
  • آشنایی با شیوه‌های بهره‌گیری از IT. و منابع کتاب‌های الکترونیکی و بانک‌های اطلاعاتی.
  • آشنایی با مباحث روش‌شناختی پژوهش
  • روحیه تعامل علمی – پژوهشی با همکاران پژوهشی.

 

  • فرآیند انجام خدمت: فعالیت خادمیاران پژوهش طبق توافق با مدیرعامل یا معاونت پژوهش و برنامه‌ریزی بنیاد و متناسب با نیازهای با نظام موضوع‌های پژوهشی بنیاد خواهد بود.
  • نقش‌های مکمل خدمت: کمک به شبکه‌سازی پژوهشگران / مشاوره تخصصی به مدیرعامل و مدیران میانی بنیاد.
  • نحوه و شاخص ارزیابی:

نحوه ارزیابی: متناسب با فعالیت‌های تعریف شده از سوی معاونت پژوهش و برنامه‌ریزی و بر اساس چک پستی که از سوی کارشناس رابط خادمیاران تهیه و ارزیابی می‌شود.

شاخص‌های ارزیابی: 1) حضور مؤثر و تسهیل کننده که به صورت کیفی توسط معاون پژوهش سنجیده می‌شود./ 2) میزان پژوهش انجام شده با توجه به ساخت‌های تعریف شده گروه پژوهشی. 3) تعداد موضوع‌ها، مسائل و حوزه‌های قلمروهای پژوهشی جدید که توسط خادمیاران پیشنهاد شده است. 4) نوآوری‌های پژوهشی که توسط خادمیاران علمی پیشنهاد شده است.

  • ارائه گزارش زمانی کارشناس مسؤول خادمیاران.
  • دیگر نکته‌ها : خادمیاران پژوهشی پس از معرفی و ثبت در سامانه نوبت‌دهی خدام در سایت آستان قدس رضوی و متناسب با وقت خویش، زمان (روز) خدمت خود را تعیین می‌نمایند. و 25% از زمان خدمت به نیت تبرک و تیمن و بهره‌گیری از فضای معنوی حرم مطهر، در اماکن متبرکه و با هدایت مسؤول کشیک مربوطه خواهد بود. / خادمیاران پژوهشی در هر کشیک خدمتی از یک وعده غذای متبرک بهره‌مند می‌شوند. / پوشش و سایر امتیازهای خدمت حرم مطهر بر اساس آیین نامه خدمت در اماکن متبرکه می‌باشد.
  • امور خدمات پژوهش: بنیاد آمادگی دارد تا از توانایی پژوهشگران در امور پژوهش، خدمات پژوهشی و نشر مانند: ویراستاری علمی، تطبیقی / نمونه خوانی / استنساخ و همچنین در امور چاپ و نشر آثار، گرافیک و طراحی جلد و کتاب. انفورماتیک و IT، همکاری در طراحی نرم‌افزارهای کاربردی، شبکه، تحت وب؛ همکاری در خدمات رایانه مانند نصب، سرویس و آماده‌سازی سخت‌افزار و نرم‌افزار استفاده کند.

نحوه ارتباط:

نظر به ضرورت و پیشگیری از انجام فعالیت‌های موازی و مکرر و نیز بهره‌مندی از هم‌افزایی‌های ناشی از تعامل با پژوهشگران و فرهیختگان، علاقه‌مندان به همکاری در قالب خادمیاران پژوهشی با بنیاد می‌توانند از راه‌های زیر ارتباط برقرار کنند.

      دفتر مدیرعامل:                                     32230004  051

دفتر معاونت پژوهش:                            32232518 - 051

کارشناس مسؤول طرح:                        33154233- 051

 

سامانه ثبت نام آنلاین