نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/09/17     ساعت:   11:16:00
بازدید:   656
 
 
بازدید جمعی از مدیران جوان و فعالان فرهنگی کشور عراق از بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی

بیست تن از مدیران جوان و فعالان فرهنگی کشور عراق از بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی بازدید کردند و از نزدیک با فعالیت‌های علمی پژوهشی این مرکز آشنا شدند.


دکتر امیر سلمانی رحیمی، مسئول همکاری‌های علمی پژوهشی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در بازدید بیست تن از مدیران جوان و فعالان فرهنگی کشور عراق از بنیاد، اظهار داشت: این بنیاد، مرکز فکری و در حقیقت بازوی پژوهشی آستان قدس رضوی است. شخصیت‌های مختلف علمی به ویژه در خراسان، همکاران علمی بنیاد پژوهش‌های اسلامی هستند؛ بنابراین بنیاد پژوهش‌های اسلامی، کانون وحدت حوزه و دانشگاه و همچنین نشان‌دهندۀ گسترۀ علوم اسلامی است.

وی افزود: بخش عمده‌ای از پژوهشگران این مرکز، صاحبان آثار و محققانی هستند که در حوزه یا دانشگاه در رشته‌های مختلف اسلامی تربیت شده‌اند.

دکتر سلمانی رحیمی، توجه به نقاط وحدت آفرین بین امت اسلامی را از رویکردهای اساسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی دانست و تصریح کرد: معتقدیم که امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام) شخصیتی محبوب و مورد توجه همه مسلمانان هستند نه فقط شیعیان؛ بنابراین تلاش کرده‌ایم که عوامل و مؤلفه‌های وحدت بین مسلمانان در بنیاد پژوهش‌های اسلامی بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

وی با اشاره به آثار تولید شده در بنیاد پژوهش‌های اسلامی، گفت: در گروه‌های پژوهشی این مرکز در حوزۀ لغت قرآن، زندگانی و سیره و احادیث رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) کارهای بنیادین صورت گرفته است که همواره با استقبال علاقه‌مندان بوده است. همچنین بیش از 200 عنوان دربارۀ امام هشتم(علیه السلام) در این مرکز تولید شده است که همۀ  این‌ها بیانگر نقطۀ اشتراک بین مسلمانان است؛ مانند موضوع مناظرات و گفت و گوهای ایشان بین ادیان. همچنین کتاب‌هایی که شخصیت و اهمیت زیارت آن امام همام را نزد اهل سنت نشان می‌دهد.

مسئول همکاری‌های علمی پژوهشی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی ابراز کرد: از همه شما انتظار داریم که به عنوان سفیران فرهنگی این مرکز مقدس در این جهت گام بردارید. معتقدیم که اماکن مذهبی به ویژه زیارتگاه‌ها مهمترین مراکز نشر فرهنگ اسلامی است و به همین جهت در تلاشیم که این اماکن به کانون‌های همگرایی و همدلی بین مسلمانان تبدیل شود.

دکتر سلمانی رحیمی با بیان اینکه امام هشتم(علیه السلام) فرموده است «نیکی‌های سخنان ما را منتشر کنید زیرا که اگر مردم آن‌ها را بدانند از ما پیروی می‌کنند»، خاطر نشان کرد: انتظار است که با کمک شما، پژوهش‌هایی که صورت گرفته، مسلمانان را با فرهنگ اصیل اسلامی آشناتر کند.

این پژوهشگر و استاد دانشگاه، آشنا کردن مسلمانان با مشکلات و مسائلی که در طول زمان و در عصر حاضر با آن رو به رو هستند را از رویکردهای دیگر بنیاد برشمرد و گفت: گروهی در این مرکز تشکیل شده است به نام «انقلاب و تمدن نوین اسلامی» و معتقدیم که به برکت انقلاب اسلامی، تمدن نوین اسلامی خشم مستکبران را برانگیخته است و این حرکات مذبوحانه مانند ترورها و تکفیرها، خاستگاه غیر اسلامی و جدای از فرهنگ دینی دارد.

دکتر سلمانی رحیمی در پایان سخنان خود، ابراز کرد: بیش از 30 درصد کتاب‌های بنیاد پژوهش‌های اسلامی به زبان عربی است و خرسند خواهیم بود اگر استادان و محققان کشور عراق در تألیف آثار بیشتر با ما همکاری داشته باشند؛ زیرا که ما حمایت و نشر آثار اسلامی و برآورندۀ نیاز فرهنگی مسلمانان را وظیفه و افتخار خود می‌دانیم.