نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/09/12     ساعت:   21:08:54
بازدید:   888
 
 
ارائه آخرین دستاوردهای پژوهشی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در نمایشگاه هفتۀ پژوهش

همزمان با هفته پژوهش و فناوری، بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در غرفه‌هایی جداگانه آخرین دستاوردهای پژوهشی خود را به نمایش گذاشت.


مسئول روابط عمومی و امور بین الملل بنیاد پژوهش‌های اسلامی در حاشیه افتتاحیه نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری که عصر امروز برگزار شد، اظهار کرد: همزمان با هفته پژوهش و فناوری، بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی آخرین دستاوردهای پژوهشی خود در سال 1397 را در حوزه‌های مطالعات قرآنی، حدیث پژوهی، احیای تراث، فقه و اصول و ... ارائه کرده است.

میثم محتاجی افزود: «اطلس تاریخی سادات ایران»، «کتاب المعجم فی لغة القرآن و سر بلاغته» که در جهان اسلام یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای پژوهشی بنیاد به شمار می‌آید، «پندها و عبرت‌ها»، «سید بغداد؛ پژوهشی در زندگی امام کاظم(علیه السلام)» و مجموعه مقالات برگزیده و موضوعی مجله مشکوة از جمله دستاوردها و نوآوری‌هایی پژوهشی این بنیاد به حساب می‌آید که در این نمایشگاه در معرض علاقه‌مندان به کتاب و پژوهش قرار داده شده است.

وی افزود: بنیاد پژوهش‌های اسلامی در واقع تکیه‌گاه پژوهشی آستان قدس رضوی است که از ابتدای تأسیس تاکنون بالغ بر ۲۰۰۰ عنوان کتاب در چهار هزار جلد و با شمارگان ۱۳ میلیون نسخه به چاپ رسانده است و علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی بنیاد روی شبکه جهانی اینترنت، معرفی آثار را مشاهده کنند. بخش انتشارات پایگاه، توانمندی دسته‌بندی تمام آثار را در ویژگی‌های گوناگون دارد.

این پژوهشگر فرهنگ و سیره رضوی بیان کرد: همچنین بنیاد پژوهش‌های اسلامی در طول عمر خود، ۱۱۷ عنوان کتاب برگزیده دارد. از مهمترین رویداد کتاب کشور که انتخاب کتاب سال جمهوری اسلامی ایران است و تاکنون ۱۵ اثر در این جشنواره برگزیده شده است تا کتاب سال خراسان رضوی، کتاب سال رضوی و کتاب سال حوزه علمیه از جمله افتخارات بنیاد پژوهش‌های اسلامی به شمار می‌آید.

مسئول روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد پژوهش‌های اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر ۸ گروه پژوهشی در بنیاد پژوهش‌های اسلامی مشغول به کار هستند، افزود: این گروه‌ها شامل مطالعات قرآنی، حدیث پژوهی، فقه و اصول، اخلاق و تربیت اسلامی، کلام و اندیشه اسلامی، فرهنگ و سیره رضوی و انقلاب و تمدن نوین اسلامی است. افرادی که تمایل داشته باشند با این بنیاد هکاری داشته باشند می‌توانند طرح پژوهشی خود را به معاونت پژوهشی بنیاد ارائه کرده تا پس از ارزیابی طرح توسط کارشناسان، به چاپ برسد.

محتاجی اضافه کرد: بیش از ۲۵ مرکز پژوهشی در داخل و خارج کشور در حوزه‌های مختلف به ویژه احیای تراث با بنیاد پژوهش‌های اسلامی همکاری دارند و بنیاد با این مراکز در زمینه‌های گوناگون پژوهشی از نشر آثار تا برگزاری نشست‌های تخصصی و بازدیدهای علمی، تفاهم نامه منعقد کرده‌است و در این زمینه، همکاری نمایندگی بنیاد در قم برجسته و قابل تقدیر بوده است.