نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/08/29     ساعت:   15:01:21
بازدید:   860
 
 
به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی نشست «نقض حریم؛ بازخوانی واقعۀ هجوم رژیم پهلوی به انقلابیون در حرم رضوی» برگزار شد.

نشست علمی «نقض حریم؛ بازخوانی واقعۀ هجوم رژیم پهلوی به انقلابیون در حرم رضوی» به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و با همکاری مرکز اسناد و مطبوعات سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز آستان قدس رضوی برگزار شد.


نشست علمی «نقض حریم» به منظور بازخوانی و تبیین ابعاد گوناگون واقعۀ هجوم رژیم پهلوی به انقلابیون در حرم مطهر رضوی و در راستای پروژه كلان تاريخ شفاهی حرم مطهر رضوی كه از سوی بنياد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس پيگيری مي‌شود در محل تالار شيخ طوسی بنياد با حضور جمعی از پژوهشگران، استادان و مديران فرهنگی و سياسی برگزار شد.

ابوالفضل حسن آبادی مدیر امور اسناد و مطبوعات سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در این نشست عنوان کرد: این مرکز در طی 5 سال گذشته کارهای خوبی در خصوص مأخذ شناسی و بازخوانی انقلاب اسلامی انجام داده است.

وی ابراز کرد: 30 هزار برگ سند در خصوص بحث انقلاب و فعالیت‌های رجال فعال در عرصه انقلاب در دسترس ماست؛ اما مهم‌ترین نشانه، حضور و نگاه و علاقمندی مردم به انقلاب است که متأسفانه کمتر به آن توجه شده است. تاریخ شفاهی از اهمیت زیادی برخوردار است امیدواریم بتوانیم در این راستا به مردم و نقش و جایگاهی که در انقلاب داشتند، بیشتر توجه کنیم.

حسن آبادی با اشاره به پیشینه تاریخ شفاهی در ایران گفت: بعد از پیروزی انقلاب، گروه‌های مختلف در داخل و خارج از کشور اقدام به ثبت تاریخ شفاهی ایران در قالب مصاحبه کردند. در واقع بیشتر منابع حوزه انقلاب در قالب تاریخ شفاهی تدوین شده‌اند و این قالب به هویت‌یابی تاریخی برای انقلاب کمک کرده است.

مدیر امور اسناد و مطبوعات سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی ادامه داد: آثاری که تاکنون در قالب تاریخ شفاهی منتشر شده، دوره قبل از انقلاب تا لحظه پیروزی را در برگرفته‌اند و تاکنون درباره خود انقلاب و مسایل پس از آن و دستاوردها کاری نشده است.