نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/08/24     ساعت:   17:43:25
بازدید:   919
 
 
با همکاری علمی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و همزمان با دهه وقف؛ نخستین کنگره ملی امام‌زاده غیاث‌الدین محمد(علیه السلام) در مشهد برگزار شد.

نخستین کنگره ملی امام‌زاده غیاث‌الدین محمد(علیه السلام) به همت اداره کل اوقاف و امور خیریه استان خراسان رضوی و همکاری علمی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.


در آیین اختتامیه این کنگره که با حضور مسئولان استانی، محققان، هنرمندان و علاقه‌مندان به مکتب اهل بیت(‌علیهم السلام) برگزار شد، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه دشمنان به دنبال تبلیغات سوء، علیه امامزادگان هستند، گفت: امامزادگان در واقع ناشران مکتب اهل بیت(علیهم السلام) هستند؛ از این رو دشمنان به دنبال انتشار اخبار دروغین در خصوص این بزرگواران هستند.

آیت الله استادی خاطر نشان کرد: امامزادگان به عنوان ذریه اهل بیت(علیهم السلام) قابل احترام هستند و از طرفی فضای آستان مقدس این بزرگواران با عبادت و توسل مردم به ائمه هدی(علیهم السلام) نیز متبرک تر شده است.

وی افزود: شاید برای مردم در صحت وجود برخی از امامزادگان به دلیل عدم وجود شجره‌نامه و یا وجود مشکل در شجره‌نامه جای سؤال باشد؛ اما سنگ نوشته مزار امامزاده غیاث الدین محمد(علیه السلام) مربوط به سال ۸۳۲ یعنی ۶۰۰ سال قبل است و طبق نوشته سنگ با ۱۸ واسطه به امام موسی کاظم(علیه السلام) می‌رسد.

آیت‌الله استادی اظهار کرد: بر اساس اسناد تاریخی امام موسی کاظم(علیه السلام) فرزندی به نام حمزء داشته‌اند و ایشان فرزندی به نام قاسم و ایشان فرزندی به نام محمد داشته‌اند و نسب این امامزاده واجب التعظیم با ۱۶ واسطه به ایشان باز می‌گردد.

عضو عالی شورای حوزه علمیه قم اظهار کرد: برای شجره‌نامه باید واسطه‌ها معقول باشد و معمولاً هر شجره‌نامه طی ۱۰۰ سال سه نفر می‌خواهد و اکنون پس از ۶۰۰ سال این تعداد واسطه در خصوص امامزاده صدق می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در زمان گذشته افرادی به نام نقیب که مورد احترام مردم بودند، در مناطق سادات نشین به عنوان حمایت‌گر این گروه فعالیت داشتند، افزود: امامزاده سید محمد(علیه السلام) نیز در منطقه نوغان سرزمین توس از نقیبان و مورد احترام مردم و حکام بودند.

آیت‌الله استادی با بیان اینکه امامزادگان مورد احترام بسیاری از حکام بودند، عنوان کرد: پیاده‌روی شاه عباس صفوی برای زیارت امام رضا(علیه السلام) با وجود اینکه رسانه‌ای برای انتشار این خبر نبود؛ اما تأثیر زیادی در بین مردم داشت.

وی اضافه کرد: شاه سلیمان صفوی در سال ۱۰۸۶ قبه امام رضا(علیه السلام) را تعمیر و تهذیب کرد و اشعاری نیز بر روی آن نوشته شد که نشان از توجه برخی حکام  به ائمه هدی(علیهم السلام) بوده است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: بر اساس کتاب مطلع الشمس از اعتماد السلطنه نیز نشان می‌دهد که این بقعه در زمان قاجار نیز مورد توجه بوده و این سلسله نیز خدماتی داشته‌اند که امید است این روند ادامه یابد و هر روز شاهد خدمات بیشتر در این زمینه باشیم.

وی با بیان اینکه امامزادگان نیاز به اغراق ندارند، گفت: امامزادگان ناشران مکتب اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) هستند؛ بنابراین باید قدردان این بزرگواران باشیم و از بقاع متبرکه امامزادگان در راستای تبلیغ دین و فرهنگ قرآن و عترت استفاده کنیم .

آیت‌الله استادی با اشاره به اینکه تبلیغات سوء در خصوص امامزادگان از سوی دشمنان عترت بسیار است، ادامه داد: بسیاری از علمای بزرگ با توسل به محضر امامزادگان نتیجه گرفته‌اند و از طرفی مردم نیز به این بزرگواران ارادت و نسبت به زیارت ایشان تقید دارند و نذر می‌کنند و نتیجه می‌گیرند که این توجه قلبی از اهمیت بالایی برخوردار است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه تصریح کرد: خیلی از افراد به دنبال این هستند که بدانند علت حضور این تعداد امامزاده در ایران چیست که باید گفت دلیل اصلی حضور امامزادگان در ایران وجود قدسی امام رضا(علیه السلام) است.