نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/08/24     ساعت:   17:41:01
بازدید:   1091
 
 
به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی سند «پایه الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت» تبیین شد.

به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی سند «پایه الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت» در قالب نشستی تخصصی تبیین شد.


دکتر محمد علی خلیل‌زاده دبیر کمیته برنامه‌ریزی علم و فناوری آستان قدس رضوی در نشست هم‌اندیشی تخصصی «تبیین سند پایه الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت» که در تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، عنوان کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران از بدو تشکیل، دوره‌های متعددی را پشت سر گذاشته و در راه توسعه و پیشرفت، سندها و برنامه‌های متعددی را ارائه داده است.

وی ابراز کرد: از سال 1368 اولین برنامه 5 ساله توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در کشور ارائه و در مجلس مصوب شد. در حال حاضر  شاهد ششمین برنامه 5 ساله هستیم. پس از سه دوره برنامه 5 ساله، برای اولین بار در کشور سند 20 ساله تشکیل شد و وارد افق و چشم انداز 20 ساله شدیم که در سال 1404 به اتمام می‌رسد.

خلیل زاده ادامه داد: این یک نشانه‌ای از بلوغ جمهوری اسلامی است که افق خود را بلندتر دیده است. محتوای سند الگوی پایه ایرانی - اسلامی پیشرفت، حجم زیادی ندارد و کلیاتی به عنوان مبانی آرمان‌ها، ارزش‌ها، رسالت، افق و تدبیر در این سند مشاهده می‌شود.

وی ابراز کرد: برای نخستین بار مقام معظم رهبری کار را از محدوده دولت و مجلس فراتر بردند و سند الگوی پایه اسلامی- ایرانی پیشرفت را به 7 بخش مختلف ارجاع دادند. ایشان مجلس، دولت، شورای عالی امنیت ملی و دیگر مجموعه‌های حکومتی را موظف به بررسی و ارائه نظرات این سند کردند. همچنین در بخش ارجاع وسعت دید افزایش یافته و دانشگاهیان و استادان را نیز در بر گرفته است.

خلیل زاده با اشاره به اینکه این سند، سند قوی و محکمی است، ادامه داد: دو هدف برای این سند که قرار است برای 50 سال آینده ترسیم شود پیش بینی شده است. هر چه دقت و توجه در آن افزایش یابد شاهد آثار مثبت آن هستیم. شروع این سند برای قرن 15 هجری شمسی در نظر گرفته و مقرر شده است از سال 1400 به بعد عملیاتی ‌شود.

وی افزود: هدف دوم این است که در این سند ما فرهنگ‌سازی و تبیین گفتمان را که در قالب عمومی ارائه شده است، باید داشته باشیم. همچنین در بخش‌های اجرایی تخصصی و علمی این سند تمرکز و تعقل داشته باشیم و در راستای تحقق آن آماده شویم. یکی از آسیب‌های سندهای گذشته تبدیل نشدن آنها به گفتمان عمومی بود.

دبیر کمیته برنامه‌ریزی علم و فناوری آستان قدس رضوی بیان کرد: این جلسه با هدف تبیین سند یاد شده و همچنین با هدف آشنایی و تبادل نظر صاحب نظران در خصوص فعالیت‌های این سند برای نخستین بار برگزار شد.