نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/08/03     ساعت:   21:01:27
بازدید:   1305
 
 
به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی نشست تخصصی «کارکردهای تربیتی و معنوی پیاده‌روی زیارت اربعین» برگزار شد.

در آستانه فرا رسیدن اربعین حسینی، نشست تخصصی با عنوان «کارکردهای تربیتی و معنوی پیاده‌روی زیارت اربعین» به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.


حجت‌الاسلام و‌المسلمین عباس فرازی‎نیا مدیر ارتباطات حوزوی و امور فرهنگی حوزه تولیت آستان قدس رضوی در نشست تخصصی «کارکردهای تربیتی و معنوی پیاده‌روی زیارت اربعین» که به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، پیرامون عوامل پیدایش حادثه عاشورا و نهضت حسینی، عوامل مانایی این واقعه بزرگ، اربعین، فرازهای زیارت اربعین و... به ایراد سخن پرداخت.
وی کنار گذاشتن وصایای پیامبر بزرگ اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم)، رنگ باختن معنویت، افول دین و مذهب و کوتاهی خواص را از عوامل پیدایش حادثه عاشورا دانست و گفت: دشمن با اسارت گرفتن اهل بیت امام حسین(علیه السلام) به دنبال این بود که مانع رسیدن پیام نهضت عاشورا به مردم باشد.
فرازی‎نیا مشیت الهی را رمز ماندگاری نهضت عاشورا دانست و تصریح کرد: رهبری این نهضت، اهتمام ائمه اطهار(علیهم السلام) در بیان و عمل، پیام‎رسانی اهل بیت امام حسین(علیه السلام)، اهتمام شیعیان امام حسین(علیه السلام) به موضوع عزاداری، حفظ نهضت و پیام امام حسین(علیه السلام) برخی از دلایل ماندگاری این نهضت بود.
مدیر ارتباطات حوزوی و امور فرهنگی حوزه تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه زیارت اربعین از شاخصه‌های شیعه‌شناسی است، گفت: سلام‌های توصیفی، شهادت دادن به عظمت و جایگاه امام حسین(علیه السلام) و بیان اهداف و قیام این امام معرفی قاتلان امام حسین(علیه السلام)، بیان عبرت‎های عاشورا، توصیف فرزندان امام حسین(علیه السلام) و.. برخی از فرازهای زیارت اربعین است.
وی در ادامه به چرایی پیاده‌روی اربعین اشاره و اظهار کرد: عزاداری و زیارت از شاخصه‌های شناسایی شیعیان است؛ به زیارت اربعین باید به عنوان یک فرهنگ نگاه کرد. در سیره معصومین (علیهم السلام) پیاده‌روی نوعی احترام و ادب و تکریم به شخصی است که به سراغ او می‌رویم.
فرازی‌نیا در ادامه به کارکردهای تربیتی پیاده‌روی اربعین اشاره کرد و گفت: حضور در صحنه زیارت به صورت پیاده‌روی، تقویت در تحقق مودت آل الله، تقویت روحیه عشق و حماسه و ایثار، فراگیر شدن میدان مهرورزی و از خود گذشتگی، انفاق و خیرات گسترده، تواضع و فروتنی در احیای رسم میهمان نوازی، احیاء شعائر حسینی و برائت دسته جمعی از دشمنان برخی از کارکردهای تربیتی این زیارت است.