نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/07/23     ساعت:   18:29:47
بازدید:   702
 
 
اهتمام بنیاد پژوهش‌های اسلامی به ارتقای علمی محتوای تقویم قدس رضوی

به منظور بازنگری و تدقیق مناسبت‌های یاد شده در تقویم قدس، گروهی کارشناس از تاریخ شناسان و استادان حوزه و دانشگاه در نشست‌های متعددی، گرد هم آمده اند تا هویت علمی محتوایی تقویم ارتقا یابد.


به منظور بازنگری و تدقیق مناسبت‌های یاد شده در تقویم قدس، گروهی کارشناس از تاریخ شناسان و استادان حوزه و دانشگاه در نشست‌های متعددی، گرد هم آمده اند تا هویت علمی محتوایی تقویم ارتقا یابد. همچنین تقویم قدس 1398 با تغییرات گرافیکی نیز همراه خواهد بود. در همین زمینه با استفاده از دیدگاه‌های تخصصی جمعی از طراحان خبره، شاهد طرحی جدید در صفحات این سررسید پر مخاطب خواهیم بود.

بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی همه ساله اقدام به تهیه و توزیع تقویم قدس رضوی با ویژگی هایی منحصر به فرد از قبیل درج آیات قرآن وا حادیثی از ائمه معصومین(علیهم السلام) با اعراب و ترجمه روان همراه با ذکر مأخذ، و نیز پیام ها و رهنمودهایی از بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، امام خمینی(رحمة الله علیه) و مقام معظم رهبری، آیت الله خامنه‌ای، رویدادهای مهم تاریخی و انقلابی و.... کرده است. این تقویم همواره مورد توجه بسیاری از مراکز پژوهشی و علمی و جامعه اسلامی و ایرانی قرار گرفته است و علاقه مندان بسیاری دارد.

سالنامه بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی از سال 1364 در قطع رقعی و به تدریج با تغییراتی در طرح صفحات و قطع آن، هم اکنون در قطع وزیری با جلد گالینگور و سلفون و طراحی زیبا و چشم نواز چاپ می‌شود. این تقویم به دلیل انتساب به دستگاه مقدس حضرت ثامن الحجج(علیه السلام) از قداست وشرافت ویژه ای برخوردار است، از این رو رویکردهای جدیدی در چاپ این تقویم اتخاذ شده است؛ توجه به  نیازهای فرهنگی جامعه، در گزینش احادیث و روایات ائمه اطهار(علیهم السلام) از آن جمله به شمار می‌رود .

این تقویم همچنین رویدادها و مناسبت‌های گوناگون اسلامی، ملی و جهانی، اوقات شرعی تهران و مشهد و شمار هفته‌ها و روزهای گذشته و مانده تا پایان سال را ذکر می‌کند. زمان ورود و خروج قمر به برج عقرب در هر ماه و روز و ساعت کسوف (خورشید گرفتگی) و خسوف (ماه گرفتگی) برای ادای فریضه نماز آیات، اطلاعات مختصری از زندگانی چهارده معصوم(علیهم السلام)، شماره تلفن های آستان قدس رضوی و مراکز مهم در مشهد، تهران و ... از دیگر بخش های این تقویم پرمخاطب است.

گفتنی است سال گذشته، نشست نقد و بررسی تقویم قدس رضوی با حضور مدیران عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی، مؤسسۀ چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی و به‌نشر و نیز، کارشناسان و صاحب‌نظران برگزار شد. پس از جمع‌بندی دیدگاه‌های ارائه شده در جلسۀ یاد شده، نشست‌های تخصصی در چهار محور با موضوعیت احادیث، پیام‌ها، مناسبت‌ها و طراحی تقویم برگزار شد.