نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/07/19     ساعت:   18:18:54
بازدید:   932
 
 
به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، نشست تخصصی «ضرورت تبارشناسی تحولات تعلیم و تربیت در چارچوب رویکرد انقلابی امام خمینی(رحمة الله علیه)» برگزار شد.

نشست تخصصی «ضرورت تبار شناسی تحولات تعلیم و تربیت در چارچوب رویکرد انقلابی امام خمینی(رحمة الله علیه)» صبح امروز به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.


نشست تخصصی «ضرورت تبارشناسی تحولات تعلیم و تربیت در چارچوب رویکرد انقلابی امام خمینی(رحمة الله علیه)» صبح امروز در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.
در این نشست تخصصی چهار محوربحران‌ها و چالش‌های تعلیم و تربیت پیش از انقلاب، تحولات تربیتی برخواسته از آراء امام خمینی(رحمة الله علیه)، جریان‌های سلطه‌گر جهانی تعلیم و تربیت در دوره معاصر، کفایت‌ها و کمبود‌ها در در دانش تعلیم و تربیت ایران معاصر بررسی شد.
در این سمینار دکتر سید حمید روحانی، دکتر محمد حسین رجبی دوانی، دکتر جمیله علم الهدی و دکتر مظفر نامدار به ایراد سخن پرداختند.
دکتر سید حمید روحانی رئیس بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در سخنانی در این مراسم گفت: اگر امروز گرفتار نا اهلانی هستیم که اسیر امیال شیطانی خود هستند باید به پا خیزیم و برای مبارزه با آنها در مرحله اول در مقام تزکیه نفس برآییم.
وی افزود: تزکیه نفس می تواند «انسان» پدید آورد، و استعمار از انسان می‌ترسد. اگر انسان در مملکتی پیدا شد استعمار مزاحم او می‌شود چرا که منافع او را به مخاطره می‌اندازد. بنابراین برای مبارزه با استکبار باید انسان کامل تربیت کرد.
رئیس بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی گفت: امروز بزرگترین رسالتی که بر عهده ما است این است که بکوشیم انسان باشیم و از نفسانیات دوری کنیم تا بتوانیم آرمان‌های مقدس اسلامی را پاس بداریم.
وی افزود: امام خمینی(رحمة الله علیه) با تهذیب نفس سعی در نجات انسان از جاهلیت داشت و این کار را با گفتار و کردار خود انجام داد نه با امر و نهی کردن و گفتار.
روحانی ادامه داد: بزرگترین ویژگی امام خمینی(رحمة الله علیه) این بود که قبل از سخن رفتار، گفتار و عملش انسان ساز بود و آنچه موجب شد تحولی عظیم در انسانیت و بشریت به وجود بیاورد رفتار وکردار ایشان بود نه گفتارش.
این پژوهشگر حوزه تاریخ افزود: قیام 15 خرداد نه برای نفت بود نه برای تنباکو و نه برای هیچ چیز دیگر بلکه این یک خیزش الهی بود، و خیزش این جمعیت عظیم به دلیل نفس مهذب حضرت امام(رحمة الله علیه) به راه افتاده بود.
وی ادامه داد: شناختن این شخصیت بهترین راه برای تربیت افراد است چون از نفسانیات به دور بود، یکی از ویژگی‌های امام(رحمة الله علیه) این بود که قدرت‌های غرب و شرق عالم را ناچیز می‌شمرد چرا که نگاهش به خدا بود.