نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/07/21     ساعت:   08:16:59
بازدید:   943
 
 
انقلاب اسلامی ایران بر اساس ضرورتی طبیعی و تاریخی و مبتنی بر قواعد و سنن الهی به وقوع پیوست.

معاون برنامه‌ریزی و پژوهشی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در نشست تخصصی «ضرورت تبارشناسی تحولات تعلیم و تربیت در چارچوب رویکرد انقلابی امام خمینی(رحمة الله علیه)»، وقوع انقلاب اسلامی را بر اساس ضرورتی طبیعی و تاریخی و مبتنی بر قواعد و سنن الهی دانست.


حجت الاسلام دکتر علی جلائیان اکبرنیا، معاون برنامه‌ریزی و پژوهشی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در نشست تخصصی «ضرورت تبارشناسی تحولات تعلیم و تربیت در چارچوب رویکرد انقلابی امام خمینی(رحمة الله علیه)»، وقوع انقلاب اسلامی را بر اساس ضرورتی طبیعی و تاریخی و مبتنی بر قواعد و سنن الهی دانست و اظهار داشت: انقلاب اسلامی، بر اساس همین قاعده به راه خود، ادامه خواهد داد. انقلابی که به دست معمار انقلاب، حضرت امام خمینی(رحمة الله علیه) تأسیس شد، خصوصیاتی منحصر به فرد داشت و دارد که آن را از دیگر انقلاب‌های جهان متمایز می‌کند.

دکتر جلائیان اکبرنیا تصریح کرد: در حقیقت، انقلاب اسلامی در عصر غربت دین به وقوع پیوست و شعار ضرورت مهندسی دین در حیات فردی و اجتماعی بشر را سرلوحۀ خویش قرار داد و الگویش را بعثت پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) در صدر اسلام و رسالتش را نیز رسالت انبیاء معرفی کرد.

وی افزود: همانگونه که اسلام یک مکتب و طرحی برای زندگی و اساساً یک انقلاب است؛ به طبع، انقلابی هم متکی به آن باشد خاصیتش خاصیت اسلام و خصوصیاتش، خصوصیاتی است که اسلام مشخص کرده است. در تحلیل نهضت انبیاء روشن می‌شود که پیامبران چند وظیفۀ عمده را به عهده داشتند و دنبال می‌کردند؛ یک، تعلیم معارف، جهان‌بینی، مقررات و احکام الهی؛ دو، تربیت و تزکیۀ مردم و رشد دادن استعدادهای آن‌ها برای ادارۀ خویش؛ سه، مدیریت بالفعل جامعه و تشکیل و ادارۀ نظام حکومتی برای ساختن آن تمدن بزرگ اسلامی.

این استاد حوزه و دانشگاه همچنین خاطر نشان کرد: ما نیز بر طبق حکم الهی، امروز چنین الگویی را برای خودمان برگزیدیم و انقلابمان را منطبق بر حرکت اسلامی صدر اسلام می‌دانیم و شک نداریم که انقلاب اسلامی مثل بعثت و پیام نبوت، منطبق بر قوانین آفرینش و خواست و ارادۀ الهی است و ملت بزرگ ایران هم در مبارزۀ خود، چون مسلمانان صدر اسلام با ایثار و فداکاری همان هدفی را تعقیب می‌کنند که پیامبران دنبیال می‌کردند و خط بعثت را که خط مبارزه با کفر و الحاد و طغیان و شیطنت است، دنبال می‌کنند و می‌پیمایند. امید که به فضل الهی، در مسیر مبارزه با طاغوت و زشتی‌ها پیروز باشند.

معاون پژوهشی و برنامه ریزی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزاری نشست تخصصی «ضرورت تبارشناسی تحولات تعلیم و تربیت در چارچوب رویکرد انقلابی امام خمینی(رحمة الله علیه)» را در راستای مأموریت‌های بنیاد پژوهش‌های اسلامی برشمرد و ابراز امیدواری کرد که برگزاری اینگونه نشست‌ها بتواند در پژوهش‌های انقلاب اسلامی و به ویژه حوزۀ تعلیم و تربیت، پژوهشگران را رهگشا باشد.