نویسنده:   سیدجلال ربانی     تاریخ نگارش:   1395/07/19     ساعت:   12:54:43
بازدید:   683
 
 
مدیرعامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی: اسلام در جنگ ها هم به حفظ حقوق انسانی تاکید دارد

مدیرعامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: آیات، روایات و نقل های تاریخی زیادی بر این مطلب اشاره دارد که اسلام در جنگ ها هم به حفظ حقوق انسانی تاکید دارد.


به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام و المسلمین شریعتی تبار در ویژه برنامه عزاداری مسجد گوهرشاد که بعد از نماز مغرب در ایوان مقصوره برگزار شد، با اشاره به اینکه اسلام در جنگ به حفظ حقوق انسانی تاکید دارد، گفت: با یک مشاهده سطحی به تاریخ اسلام و جنگ هایی که در طول زندگانی رسول الله(ص) و اهل بیت(ع) صورت گرفته است، در می یابیم که اسلام در همه جنگ ها، حتی جنگ با کفار نیز به حفظ حقوق انسانی تاکید دارد.
وی اظهار کرد: در منابع زیادی آمده است که معاویه و لشکریانش در جنگ صفین، آب را بر روی سپاه امام علی(ع) و یارانش بستند، پس از اینکه حضرت راه آب را باز کردند، برخی از یاران به امام علی(ع) گفتند: اى امیر مؤمنان! همان گونه که آنان آب را بر تو بستند، تو نیز آب را بر آن ها ببند و مگذار شامیان قطره اى آب بـیاشامند. امام(ع) نیز فرمودند: «نه. به خدا سوگند، با ایشان همچون خودشان مقابله نمى کنم»
حجت الاسلام شریعتی تبار با اشاره به اینکه امام حسین(ع) در واقعه کربلا تمام حقوق انسانی را رعایت کرد، گفت: امام حسین(ع) قبل مقابله با لشگر یزیدیان آن ها را امر به معروف و نهی از منکر می کردند و این مهم را به تکرار انجام دادند.
وی افزود: وقتی حضرت اباعبدالله(ع) به لشگر حر بن ریاحی رسید، دید که لشگر حر، تشنه است، با وجود اینکه آن¬ها جلوی امام را گرفتند، اما امام حسین(ع) به اصحابشان فرمود که آب آشامیدنی به آن ها بدهند تا سیراب شوند.
مدیرعامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی ادامه داد: حربن ریاحی به امام حسین(ع) عرضه داشت «ما مأموریت داریم تا شما را به نزد عبیدالله بن زیاد ببریم» وقتی امام حسین(ع) با این صحنه روبه رو شدند، به همراهانش فرمود: «باز گردید» چون خواستند باز گردند حر و همراهانش مانع شدند. امام حسین(ع) به حر فرمود: «مادرت به عزایت بنشیند! چه می خواهی؟» حر گفت: اگر جز شما هر یک از اعراب در این حال با من چنین سخنی می گفت پاسخش را می دادم! اما به خدا قسم که نمی توانم نام مادر شما را جز به نیکی ببرم.
وی با تاکید بر اینکه انسان باید مراقب باشد تا تمام راه های توبه را با ارتکاب به گناه از بین نبرد، گفت: همین احترام و ادب حر در برابر نام حضرت زهرا(س) باعث شد تا همه راه های توبه برای او بسته نشود و در روز عاشورا با توبه و استغاثه با امام حسین(ع) به درجه رفیع شهادت برسد.
در این ویژه برنامه توسط مداحان و مرثیه سرایان عصمت و طهارت(ع) ذکر مصیبت و روضه خوانی صورت گرفت.