نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/07/09     ساعت:   16:49:44
بازدید:   736
 
 
مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: سیر ارتباط و همکاری با پژوهشگران حوزه، برای ما راهبردی اساسی و مهم است.

دومین نشست مشترک گروه‌های پژوهشی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با پژوهشگران و نخبگان حوزه علمیه خراسان برگزار شد.


مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، در دومین نشست مشترک گروه‌های پژوهشی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با پژوهشگران و نخبگان حوزۀ علمیه خراسان که عصر امروز در نمایشگاه دائمی بنیاد برگزار شد، به معرفی فعالیت های این مرکز پرداخت و تصریح کرد: بنیاد پژوهش‌های اسلامی به دنبال توسعۀ ارتباط علمی با فرهیختگان توانا و بهره‌برداری از ظرفیت‌های نخبگان حوزوی است.

حجت الاسلام سید محمود مرویان حسینی اظهار کرد: بیش از 2 هزار عنوان کتاب در 4 هزار جلد اثر، محصول فعالیت های این مرکز از ابتدای تأسیس تا کنون است که به همت پژوهشگران در 8 گروه پژوهشی  اعم از حدیث‌پژوهی، مطالعات قرآنی، فقه و اصول، انقلاب و تمدن نوین اسلامی، اخلاق و تربیت اسلامی، فرهنگ و سیره رضوی، کلام و اندیشه اسلامی و احیا تراث منتشر شده است.

وی ابراز کرد: 100 نفر در این مرکز فعالیت می‌کنند که حدود 70 نفر از آنان  به عنوان پژوهشگر با این مجموعه همکاری دارند.

مرویان افزود: حجت الاسلام و المسلمین رئیسی؛ تولیت محترم آستان قدس رضوی همواره بر این نکته تأکید دارند که بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی بیش از گذشته  باید با دیگر مراکز پژوهشی و علمی همکاری داشته باشد و تعاملات خود را با آنان افزایش دهد.

مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی خاطر نشان کرد: بر همین اساس نمایندگی بنیاد پژوهش‌ها در شهر مقدس قم راه اندازی شد که همکاری‌های بسیار خوبی با انجمن‌های علمی حوزه علمیه قم صورت گرفت و نشست  های تخصصی و جلسات متعددی نیز برگزار شد و محصول آن آثار علمی و کتب پژوهشی گوناگون است.

وی با بیان اینکه کارنامۀ بنیاد، کارنامۀ حوزه علمیه خراسان است، گفت: از جمله مهم‌ترین ارتباطاتی که این مرکز می‎تواند به آن  قوت ببخشد ارتباط با حوزه علمیه است. فضلای حوزه علمیه می‌توانند نقش به سزایی در بارور کردن پژوهش‌های علمی داشته باشد.

مرویان ادامه داد: ما وظیفه داریم بستر تولید علم و دانش را فراهم آوریم و به سمت نیازهای کنونی جامعه و فرهنگ تشیع پیش برویم تا در گسترش اندیشه‌های اسلامی تأثیر گذار باشیم. سیر ارتباط و همکاری با پژوهشگران حوزه برای ما یک راهبرد اساسی و مهم  است.

وی اظهار کرد: کار پژوهش سخت و پیچیده و زمان‌بر است و توانایی‌های متعددی می‌طلبد؛ آشنایی با نیازهای جامعۀ اسلامی، مسئله‌شناسی، آشنایی با مبانی اسلامی، قدرت استنباط در علوم اسلامی، برخورداری از توانایی‌های بین رشته‌ای و انگیزۀ تلاش مداوم و پیگیر به همراه تتبع‌های گسترده، لازمۀ یک پژوهش مؤثر و ماندگار است.