نویسنده:   سیدجلال ربانی     تاریخ نگارش:   1395/07/19     ساعت:   12:44:17
بازدید:   834
 
 
پژوهشگر و محقق بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی: شعار «هیهات من الذله» در سطح جهان فراگیر شده است

پژوهشگر و محقق بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، امام حسین(ع) را نماد ایستادگی در برابر ظلم و ظالمان دانست و گفت: شعار «هیهات من الذله» در سطح جهان فراگیر شده است.


به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام و المسلمین دانش، همزمان با ایام دهه اول ماه محرم، در مراسم عزاداری و سوگواری ابا عبدالله الحسین(ع) که در محل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، عنوان کرد: شعار «هیهات من الذله» شعار مقاومت است. این شعار به ما می گوید ما باید علیه تحریف ها، ظلم ها، استبدادها و ستمگران مقاومت کنیم و این شعار مختص روز عاشورا نیست، بلکه برای کل بشریت است.
وی افزود: امروز نیز آزادی خواهان جهان با پیروی از نهضت حسینی، خواستار دفاع از مستضعفان و صلح در دنیا هستند تا جایی که شعار «هیهات منه الذله» امام حسین (ع) شعار بشریت در برابر دشمنان و مستکبران جهان شده است.
حجت الاسلام و المسلمین دانش با اشاره به اینکه شعار «هیهات من الذله» یک اندیشه و فکر است، افزود: این شعار در سطح جهان فراگیر شده است، به گونه ای در کشورهای بحرین، لبنان، عراق، افغانستان و پاکستان تحت لوای این شعار به مبارزه می پردازند.
این پژوهشگر با اشاره به اهمیت شعارهای دینی و عاشورایی ادامه داد: شعارها و مراسم عاشورا را باید حفظ کنیم. دشمن در پی این است که شعارهای ما را از بین ببرد، تا میراث و هویت ما را از ما بگیرد و وقتی هویت ما گرفته شود، ما در مرحله ای قرار می گیریم که از فرهنگ و قدرت بیگانه پیروی می کنیم.
وی شعار «الله اکبر» را از دیگر شعارهای مفهومی واقعه کربلا دانست و افزود: شعار الله اکبر از شعارهای توحیدی است. ما باید اقتدار و عزت خداوند را بپذیریم. الله اکبر در تمام صحنه های زندگی ما باید ملموس باشد. اگر دچار مشکلی و گرفتاری می شویم، نباید روحیه مان را از دست دهیم.
دانش بیان کرد: ما باید شعار «الله اکبر» را در تمام صحنه های زندگی به کار ببریم و از یاد نبریم هر کس به خداوند متعال تکیه کند در گرفتاری های روزگار در آرامش زندگی می کند.
وی ابراز کرد: معمار کبیر انقلاب امام خمینی (ره) معانی این شعارها را درک کرده بودند، این شعارها را به اجرا گذاشتند و انقلاب شکوهمند ایران را به وجود آورند.
پژوهشگر و محقق بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی خاطر نشان کرد: رزمندگان اسلام در جبهه های جنگ با شعار «یاحسین» و «هیهات من الذله» می جنگیدند. بهترین سرودها در جبهه های جنگ با جملات یا حسین بود. ما باید پیام ها و مفهوم اصلی این شعارها را به مردم تبیین کنیم و یک انقلاب جهانی برعلیه استبداد به وجود آوریم.
وی با اشاره اهمیت تبیین این شعارها در مجالس عزادری و سوگواری های حسینی گفت: عزاداری ها باید توأم با مبارزه با استکبار و فساد باشد. این شعارها باید در عملکرد ما هچون صداقت، وجدان کاری و... تاثیر گذار باشد. اگر به این شعارها عمل کنیم خیلی از مشکلات اصلاح می شود. هر کس به این شعارها اعتقاد داشته باشد، در برابر ظلم و استکبار سر خم نمی کند.
گفتنی است: همه روزه در ایام دهه اول ماه محرم، مراسم عزاداری و سوگواری بعد از نماز ظهر و عصر در محل نمازخانه بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی با حضور محققان و پژوهشگران این مرکز برگزار می شود.