نویسنده:   سیدجلال ربانی     تاریخ نگارش:   1395/07/13     ساعت:   10:46:49
بازدید:   747
 
 
مدیر گروه اخلاق بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی عنوان کرد: جایگاه ویژه امر به معروف و نهی از منکر در سیره معصومین(ع)

مدیر گروه اخلاق بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، گفت: امر به معروف و نهی از منکر از واجبات و فرایض بسیار مهم اسلام به شمار می‌رود و هدف عمده در این دو فریضه الهی محقق شدن معروف و زدوده شدن منکر است.


به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام و المسلمین رضا وطن دوست با اشاره به اهمیت فریضه الهی امر به معروف و نهی از منکر، عنوان کرد: خالق جهان برای حفظ اسلام و عمل به قوانین آن در جامعه اسلامی برنامه ای گسترده با عنوان «امر به معروف و نهی از منکر» را ارائه داده است. امر به معروف و نهی از منکر دو فریضه بزرگ و دو فرع از فروع ده گانه دین مبین اسلام محسوب می‌شود.
وی افزود: این دو فریضه الهی، گذشته از عنایت خاص قرآن کریم به این مقوله، در سیره نظری و عملی پیامبر بزرگ اسلام(ص) و ائمه معصومین (ع) جایگاه ممتاز و ویژه‌ای دارد.
وطن دوست در خصوص چگونگی نامگذاری هفته نخست ماه محرم به نام هفته امر به معروف و نهی از منکر ابراز کرد: از سال ۱۳۷۱ با پیشنهاد ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، هفته اول ماه محرم به هفته احیای امر به معروف و نهی از منکر نامگذاری شد.
وی اضافه کرد: در قیام تاریخی عاشورا عوامل بسیاری دخالت داشتند که مهم‌ترین آن ها اقامه فریضه امر به معروف و نهی از منکر است. برای اینکه توجه همگان به ویژه گویندگان مذهبی و دیگر متولیان امور فرهنگی به این فریضه جلب شود، هفته اول ماه محرم را هفتة احیای امر به معروف نامیده‌اند؛ زیرا این فریضه اصلی راهبردی است که در فرآیند اصلاح جامعه و صیانت از نظام اسلامی به کار می‌رود.
مدیر گروه اخلاق بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، در ادامه با اشاره به ضرورت عقلانی این فریضه در اجتماع متذکر شد: در زندگی اجتماعی، سرنوشت هر شخصی با سرنوشت دیگران گره خورده است و بی‌توجهی به رفتار دیگران، نوعی بی‌اعتنایی به سرنوشت خویش است. از این‌رو، اگر در جامعه فساد فراگیر شود، هیچ‌کس از این خطر مصون نمی‌ماند و آتش فساد، دامن همه را فراخواهد گرفت.
وی افزود: مثال پیامبر اکرم(ص) گویای این مطلب است. ایشان جامعه را به منزلة یک کشتی می‌دانند که سرنشینان آن از سرنوشتی واحد برخوردارنند. از این‌رو، اگر فردی خطاکار، کشتی را سوراخ کند، تنها فرد خطاکار غرق نمی‌شود، بلکه تمامی سرنشینان آن نیز غرق خواهند شد.
وطن دوست، همچنین به تبیین امر به معروف و نهی از منکر از منظر روایات و احادیث پرداخت و تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر، راه و رسم پیامبران و اولیای الهی است. آنان وظیفه داشتند با تعالیم آسمانی تابلوهایی نجات‌بخش را در مسیر انسان نصب کنند.
وی خاطرنشان کرد: ما نباید دست روی دست گذاشته و شاهد تیرگی روز افزون آن تابلوها باشیم، بلکه باید به زدودن گرد و غبار از آن ها همت گماریم تا با استفاده از پیام آن ها به این سو و آن سو منحرف نشویم.
مدیر گروه اخلاق بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، با اشاره به حدیثی اهمیت فریضه امر به معروف و نهی از منکر گفت: پیامبر خدا (ص) فرمودند: امرکنندة به معروف‌ها جانشین خدا و پیامبر(ص) خدا هستند.