نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/06/17     ساعت:   07:36:42
بازدید:   642
 
 
معرفی تازه‌های نشر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی

بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی تازه‌ترین آثار منتشر شده خود را معرفی کرد.


بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی به تازگی آثاری همچون «بر آستان عاشورا»، «اطلس تاریخی سادات ایران ـ خراسان بزرگ»، «آیات العقاید»، «نهضت حدیثی شیخ بهایی» و «اطلس تاریخی سادات ایران ـ اصفهان»  را برای نخستین بار منتشر و روانه بازار نشر کرده است.

همچنین این مرکز به دلیل استقبال مخاطبان چندین اثر با عناوین «عبادت و نماز (درسهایی از نهج البلاغه،3)»، «اصلاح الگوی مصرف(درسهایی از نهج البلاغه،19)»،« قرآن(درسهایی از نهج البلاغه،22)»، «اخلاص و ریا (درسهایی از نهج البلاغه،25)»،« جهاد و شهادت طلبی (درسهایی از نهج البلاغه،27)»،« رزق و روزی (درسهایی از نهج البلاغه،30)» و... را تجدید چاپ کرده است.

کتاب «نهضت حدیثی شیخ بهایی» به قلم توانای محمد حسن ربانی بیرجندی نگاشته شده است. این کتاب که اثری تحقیقی و مستند است، زندگانی، اندیشه و شیوه‌های تدریس و تحقیق شیخ بهایی به طور مشروح، مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفته است و محوری‌ترین مباحث آن به نهضت وی درباره «فقه الحدیث» اختصاص دارد که شامل «فقه‌الحدیث»، «رجال‌الحدیث» و «درایه‌الحدیث» است.

نویسنده کتاب «اطلس تاریخی سادات ایران ـ اصفهان» سید حسن حسینی است که این اثر را  با هدف شناسایی خندان‌ها و شاخه‌های گوناگون سادات مهاجر به اصفهان و نقش سیاسی و اجتماعی آنها در تحول های این منطقه از ابتدای ورود تا پایان قرن نهم هجری، تدوین کرده است.

«برآستان عاشورا» نام دیگر کتابی است که به تازگی از سوی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی به چاپ رسیده است. این اثر با نگاهی نو به عاشورا، درس‌ها و آموزه‌هایی تازه و دریافت‌ها و آگاهی‌هایی ارزشمند را به خوانندگان خویش پیشکش می‌کند.

سید ابراهیم حجازی نویسنده کتاب «آیات العقاید»، در این اثر، اصول دین ومذهب تشیع را با استناد به آیات قرآن و روایات به بهترین شیوه مورد بررسی قرار داده است. همچنین قبل از پرداختن به مباحث اصلی کتاب، مطالب بسیار مفیدی درباره قرآن کریم و اعجاز آن مطرح کرده است.

کتاب «اطلس تاریخی سادات ایران» در بخش مربوط به خراسان بزرگ، به چگونگی ورود و استقرار، کانون‌های تجمع، خاندان‌های مهم و بخشی از نقش اجتماعی سادات در این دیار اختصاص دارد که با ارائه محتوا، نقشه و تبارنامه‌ها به شیوه‌ای نو به این کار پرداخته است. اسماعیل رضایی برجکی کار نگارش این اثر را بر عهده داشته است.