نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/06/08     ساعت:   09:26:15
بازدید:   833
 
 
پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: نهج‌البلاغه حاوی تمام آموزه‌های انسان ساز بشری است.

پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی مطرح کرد: نهج‌البلاغه حاوی تمام آموزه‌های انسان ساز بشری است و هیچ بُعدی در این اثر ناگفته نمانده است.


حمید رضا آژیر؛ پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، با بیان اینکه نهج‌البلاغه حاوی تمام آموزه‌های انسان ساز بشری  بوده و هیچ بُعدی در این اثر  ناگفته نمانده است، اظهار کرد: این کتاب ارزشمند، پس از قرآن کریم، شریف‌ترین کتابی است که ما شیعیان از آن بهره می‌بریم. این اثر فاخر، فروتر از سخن خالق و فراتر از سخن مخلوق است.

وی به ویژگی‌های این کتاب اشاره و تصریح کرد: نهج‌البلاغه توسط مرحوم سید رضی از شعرا، فقها و علمای برجسته قرن چهارم گردآوری شده است. این اثر شامل 241 خطبه، 79 نامه بوده و 480 حکمت در خودش جای داده است.

پژوهشگر گروه حدیث پژوهی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، ادامه داد: حکمت‌های حضرت علی(علیه السلام) در کتاب‌های دیگری گرد آوری شده که معروف‌ترین آنها «غررالحکم» است. این اثر  بیش از 11 هزار حکمت را در خود جای داده است.

وی گفت: نکته مهم در مورد نهج ‌البلاغه این است که حضرت هیچ یک از این سخنان را در زمان حیات پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) ایراد نفرموده است و این نشانه ادب شاگرد نسبت به استاد خود است.

این مترجم افزود: سفارش من به شیعیان جهان اسلام این است که در کنار قرآن کریم، کتاب شریف نهج البلاغه را زنده نگه دارند.

وی، به موضوعات نهج البلاغه اشاره کرد و گفت: تفسیر موضوعی نهج البلاغه دربردارنده مسائلی همچون عبادی، اجتماعی، سیاسی، اقتصاد، کشورداری، مردمداری، سادهزیستی مسئولان، اخلاق کارگزاران، جهاد و رزم و... است و تمام مواردی که حکومت به آن نیازمند است در این کتاب گنجانده شده است.

آژیر خاطر نشان کرد: نخستین اهمیت نهج البلاغه توحید و عبودیت و بندگی و بردگی در برابر ذات حق است. همه این مباحث بر محور توحید در گردش است و توحید را می‌توانیم سرمنشور آموزه‌ها در نهج البلاغه بدانیم.