نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/06/07     ساعت:   17:58:19
بازدید:   946
 
 
پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: پذیرش ولایت علی (علیه السلام) تسلیم در برابر اسلام حقیقی است.

پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی عید غدیر را بزرگ‌ترین عید امت اسلام دانست و مطرح کرد: واقعه غدیر ممیز میان حق و باطل و پذیرش ولایت علی (علیه السلام) تسلیم در برابر اسلام حقیقی است.


علی جان سکندری، پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در تبیین فرازهایی از خطبه غدیریه امام رضا(علیه السلام) عنوان کرد: غدیر خم، نقطۀ اوج اسلام و روز اکمال دین و اتمام نعمت‌های الهی بر امت اسلامی و روزی است که خدای متعال بندگان خویش را برای استمرار حرکت در مسیر حق و حقیقت به ولایت علی ابن ابی طالب (علیه السلام) و خاندان پاکش دعوت کرده است.

وی ابراز کرد: عظمت این روز همواره مورد تأکید پیشوایان دین و ائمه معصومین(علیهم السلام) قرار گرفته و هر یک از امامان به فراخور دوران خود، دربارۀ این روز بزرگ بیاناتی داشته‌اند که از جمله آنها خطبه‌ای است که از حضرت رضا (علیه السلام) در این باره ایراد شده است. این امام بزرگوار در فرازهای مختلف این خطبه که به «خطبه غدیریه» شهرت یافته ویژگی‌ها و اهمیت این روز بزرگ را بیان می کند.

 سکندری تصریح کرد: عید غدیر روزی است که خداوند با منصوب نمودن حضرت علی(علیه السلام) به عنوان شاخص هدایت و آشکار ساختن فضیلت و وصایت او، توسط پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) دین خود را کامل کرد.

وی ادامه داد: امام رضا(علیه السلام) در این خطبه می‌فرماید: «همانا (برتری) روز غدیر در میان عید قربان و فطر مانند درخشندگی ماه در بین ستارگان است».

این پژوهشگر افزود: جریان غدیر خم که در آخرین حج رسول‌الله(صلی الله علیه و آله و سلم)، صورت پذیرفت رسالت مهمی بود که خداوند به پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) ابلاغ کرده بود. در این روز بحث امامت و ولایت به معنای دوست‌داری مطرح شد.

وی خاطر نشان کرد: غدیر افزون بر اینکه روز اکمال دین است، می‌تواند روز کمال و تکامل هر مسلمان مؤمنی باشد؛ چرا که پذیرفتن ولایت علی(علیه السلام) و اولادشان گام نهادن در مسیر کمال و تعالی است.

علی جان سکندری همچنین به بخشی از این خطبه اشاره کرد که در آن آمده است: بر شیعیان مؤمن است که در این روز به سوی اعمال نیکو و مستحبات پیشی بگیرند و شکر و سپاس اکمال دین خود را با عبادات و بندگی به جای آورند و بدانند که در این روز امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نیز خشنود و شاد است.