نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/04/27     ساعت:   20:09:52
بازدید:   1183
 
 
مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: بنیاد پژوهش‌های اسلامی، تکیه‌گاه پژوهشی آستان قدس رضوی است.

مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: این مرکز تکیه‌گاه پژوهشی آستان قدس رضوی است.


حجت الاسلام سید محمود مرویان حسینی در «نخستین نشست مشترک انجمن‌ها و قطب‌های علمی حوزه علمیه و بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی» که چهارشنبه 27 تیرماه در سالن طبرسی بنیاد برگزار شد، ابراز کرد: بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در طول 3 دهه فعالیت، حدود 2 هزار عنوان کتاب با موضوعات علمی و پژوهشی را در قالب 4 هزار جلد اثر چاپ و منتشر کرده است.

وی افزود: بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در 8 گروه پژوهشی مطالعات قرآنی، حدیث پژوهی، فقه و اصول، تعلیم و تربیت اسلامی، اخلاق و تربیت اسلامی، کلام و اندیشه اسلامی، انقلاب و تمدن اسلامی و فرهنگ و سیره رضوی فعالیت‌های مختلفی را ارائه می‌کند.

حجت الاسلام مرویان افزود: گروه فرهنگ و سیره رضوی در کنار تحقیق‌ها و پژوهش‌های معارف، سیره، سنت و زیارت امام رضا(علیه السلام)؛ وظیفۀ تغذیۀ فرهنگی و کارهای پژوهشی که منجر به تولید محتواهایی برای زائران حرم مطهر رضوی می‌شود را نیز بر عهده دارد.

وی با بیان اینکه بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی در سال‌های گذشته گروه‌های پژوهشی مختلفی داشت، گفت: به واسطه آن کارگروه‌ها، آثار مختلفی در حوزه‌های هنر و معماری اسلامی، جامعه شناسی، روانشناسی، مدیریت، کودک و نوجوان با موضوع زندگی و سیرۀ اهل بیت(علهیم السلام)، فرهنگ رضوی و جغرافیای جهان اسلام منتشر شده است.

مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی افزود: همکارانی که در این مرکز علمی فعالیت می‌کنند، نمادی از تجلی وحدت حوزه و دانشگاه هستند. بیش از 55 درصد همکاران این بنیاد استادان و محققان دانشگاهی و مابقی عالمان، فضلا و محققان حوزوی هستند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نزدیک به 100 پژوهشگر در بخش‌های مختلف بنیاد فعالیت می‌کنند؛ همچنین بخشی از فعالیت‎های آن با همکاری شخصیت‌ها و محققان بیرونی انجام می‌شود.

حجت الاسلام مرویان تصریح کرد: پس از انتصاب آیت الله رئیسی به تولیت آستان قدس رضوی، تأکید فراوانی به توسعه و همکاری بنیاد با مراکز و مؤسسات فراتر از مشهد مقدس به ویژه حوزه علمیه، مراجع و مراکز علمی در قم داشتند، بر همین اساس در سال گذشته نمایندگی بنیاد پژوهش‌های اسلامی را در قم تأسیس کردیم.

وی در ادامه به اهداف بنیاد پژوهش های اسلامی در اساسنامه که مصوب هئیت مدیره است و اخیراً در شورای تحول بازنگری شده، اشاره و خاطرنشان کرد: در این اساسنامه اهداف بنیاد از جمله آشنایی با سیره امام رضا(علیه السلام) و فرهنگ زیارت، دستیابی به مرجعیت علمی، تبیین، ترویج علوم و معارف اسلامی با تأکید بر پشتیبانی فکری انقلاب و نظام اسلامی جهان تشیع، نیازهای تمدن نوین اسلامی، پاسخ به نیازهای پژوهشی آستان قدس رضوی در حوزه مسائل دینی، فرهنگی و اجتماعی، گسترش فرهنگ و مکتب اهل بیت(علیهم السلام) و توسعه همگرایی و تعامل فکری میان دوستداران اهل بیت(علیهم السلام) و گسترش فرهنگ و مکتب ایشان ذکر شده است.

دکتر مرویان در ادامه به محورهای فعالیت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی اشاره کرد و افزود:  قرآن کریم و تأکید برآموزه‌های تفصیلی اهل بیت(علیهم السلام)، علوم و معارف حدیث با تأکید بر احادیث رضوی، تاریخ و جغرافیا، کلام و حکمت، اندیشه شیعه اثنی عشری و جریان شناسی فرق، فقه و اصول و نظام داری‌های اسلامی، تعلیم و ترییت، فلسفه، اقتصاد، سیاست، مدیریت با تأکید بر پاسخگویی به نیازهای نظام اسلامی و ... برخی از محورهای این بنیاد است.





اخبار مرتبط

- برنامه‌ریزی برای برگزاری نشست‌های حدیثی مشترک بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با مشارکت انجمن حدیث حوزۀ علمیه قم
- رئیس انجمن عقلانیت وحیانی در مدرسه کلامی کوفه: آستان قدس رضوی در عرصه پژوهش دینی نقش محوری دارد.
- معاون پژوهشی دانشگاه مجازی المصطفی(صلی الله علیه و آله و سلم)؛ بنیاد پژوهش‌های اسلامی در بحث احیای تراث بنیادین است.
- مطالعات قرآنی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی بررسی شد.
- به همت گروه حدیث پژوهی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی ابعاد مشترک حدیث پژوهی آستان قدس رضوی و حوزه علمیه بررسی شد.
- عقد تفاهم نامه همکاری میان انجمن فقه و حقوق حوزه علمیه و بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی
- مدیرگروه نقد و تصحیح متون بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: موازی‌کاری بزرگ‌ترین آسیب در تصحیح متون است.
- معاون گروه انقلاب و تمدن نوین اسلامی خبر داد؛ نیازهای روز جامعه در حوزه مطالعات تمدن انقلاب اسلامی احصاء می‌شود.
- مدیرگروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: فقه باید معطوف به نیازهای جامعه شود.
- نخستین نشست مشترک انجمن‌ها و قطب‌های علمی حوزه علمیه قم و بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.
- معاون علمی آستان قدس رضوی تأکید کرد؛ لزوم تحقیقات منسجم در پاسخگویی به هجمه‌های دشمنان
- معاون پژوهشی و برنامه‌ریزی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: مبادلات علمی با مراکز فرهنگی از رویکردهای بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس است.
- رئیس انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه تأکید کرد؛ لزوم همکاری‌های علمی مفید در عرصه انقلاب اسلامی
- عضو هیئت مدیره بنیاد پژوهش‌های اسلامی: آستان قدس رضوی می‌تواند عهده دار هم افزایی انجمن‌های علمی باشد.