نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/04/26     ساعت:   21:05:14
بازدید:   1347
 
 
علمای رجالی اهل سنت، امام هشتم(علیه السلام) را از راویان ثقه می‌دانند.

مولوی غلام نبی توکلی، امام جمعه تایباد گفت: علمای رجالی اهل سنت، امام هشتم(علیه السلام) را از راویان ثقه می‌دانند.


امام جمعه تایباد در دومین پیش‌نشست همایش «امام رضا(علیه السلام) در منابع اهل سنت» با عنوان «شخصیت و سیرۀ علمی و عملی امام رضا(علیه السلام) در متون روایی اهل سنت» که به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در شهر تایباد برگزار شد، گفت: عالمان اهل سنت امام هشتم را از راویان حدیث می‌شناسند و بر این باورند که احادیث نقل شده از امام، دقیق و غیرقابل تردید است.

مولوی غلام نبی توکلی با اشاره به اینکه اهل سنت به علم امام رضا(علیه السلام) اعتقاد راسخ دارند، افزود: بسیاری از علمای رجال اهل سنت در کتاب‌هایشان، امام را محدث می‌دانند؛ برای نمونه روایتی که امام در جمع بسیاری از محدثان نیشابور بیان فرمود و به حدیث سلسله الذهب معروف است و این حدیث توثیق محکمی برای اثبات جایگاه علمی امام رضا(علیه السلام) است.

وی تشرف امام رضا(علیه السلام) به خراسان را نقطۀ مهم تاریخی برشمرد و اظهار داشت: از زمانی که علی بن موسی (علیهما السلام) به این منطقه آمد تا کنون، همۀ عالمان به ایشان و جایگاه بلندش ارادت داشته‌اند. در این بین، مولانا زین الدین ابوبکر تایبادی از علمای قرن هشتم هجری قمری که مرید شیخ جام بود، مدت سی سال باپای پیاده به دیدار شیخ می‌رفت و در طی سیر، هزار ختم قرآن انجام داد؛ وی هنگامی که به پختگی کافی در عرفان رسید، از سوی شیخ احمد جامی سفارش شد تا به زیارت امام رضا(علیه السلام) برود و از آن وجود باعظمت، فیض‌ها ببرد.

مولوی توکلی در ادامه گفت: ابوبکر تایبادی دیگر بار را نیز با سفارش پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) که در خواب به او الهام شده بود، به زیارت امام هشتم رفت و آنجا پاسخش را دربارۀ پرسشی که نسبت به اسم اعظم خداوند داشت، دریافت کرد.

امام جمعه تایباد، افرادی چون ابوالحسن خرقانی، ابوسعید ابوالخیر و دیگر عرفای بزرگ خراسان را از مریدان امام رضا(علیه السلام) برشمرد و بیان کرد: امام محمد غرالی نیز در آثارش، اقوال زیادی از حضرت رضا(علیه السلام) نقل کرده است و به گفتۀ خودش هر شب جمعه به توس می‌آمد و زیارت به جا می‌آورد.

وی افزود: این ارادت بدان معناست که محبت به اهل بیت (علیهم السلام) از مشترکات اهل سنت و تشیع است.





اخبار مرتبط

- بررسی اسناد حدیثی امام رضا(علیه السلام) در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی
- مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی؛ وجود مقدس امام رضا(علیه السلام) رمز ائتلاف و وحدت مذاهب اسلامی است.
- در حاشیه نشست همایش علمی پژوهشی «امام رضا(علیه السلام) در منابع اهل سنت»؛ ترجمه کتاب «حکمت نامه رضوی» به زبان انگلیسی رونمایی شد.
- به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی؛ همایش علمی-پژوهشی «امام رضا(علیه السلام) در منابع اهل سنت» برگزار شد.
- مدرس حوزه علمیه احمدیه تربت جام: دعوت به اتحاد و همبستگی از نکات آموزندۀ سیرۀ ائمۀ اطهار(علیهم السلام) است.
- تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی؛ هدف بنیاد پژوهش‌های اسلامی احیاء معارف اهل بیت(علیهم السلام) است.
- مسئول فرهنگی و اجتماعی دفتر نمايندگی ولی فقيه در امور اهل سنت خراسان؛ رسالت ما انتقال دانش ائمه اطهار (علیهم السلام) به مردم است.
- به همت بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی سومین پیش نشست همایش «امام رضا(علیه السلام) در منابع اهل سنت» برگزار شد.
- یکی ازپژوهشگران اهل سنت؛ محبت اهل‌بیت (علیهم السلام) ریشه قرآنی دارد.
- به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی؛ دومین پیش نشست همایش «امام رضا (علیه السلام) در منابع اهل سنت» برگزار شد.
- اولین حوزۀ فکری امام رضا(علیه السلام) بحث دفاع از توحید بوده که وجه مشترک شیعه و اهل سنت است.
- حدیث حصن اعتبار سندی ویژه‌ای نزد راویان حدیثی اهل سنت دارد.
- امام جمعه اهل تسنن تربت‎جام؛ محبت امام رضا(علیه السلام) نقطه اتصال اهل سنت و شیعه در ايران است.
- به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی؛ نخستین پیش نشست همایش علمی- پژوهشی میراث حدیثی امام رضا(علیه السلام) در متون روایی اهل سنت برگزار شد.
- مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: محبت اهل بیت(علیهم السلام) راه نجات انسان است.
- دبیر همایش امام رضا (علیه السلام) در منابع اهل سنت خبر داد: انتشار فراخوان همایش امام رضا (علیه السلام) در منابع اهل سنت