نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/03/27     ساعت:   18:06:19
بازدید:   697
 
 
حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی؛ پژوهش‌ها و محصولات بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی باید منطبق با نیازهای جامعه باشد.

حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی گفت: پژوهش‌ها و محصولات بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی باید مفید و منطبق با نیازهای روز جامعه باشد.


حجت‌الاسلام و المسلمین محسن قرائتی در جلسه شورای پژوهش بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، عنوان کرد: برخی‌ از مردم بت‌هایی از عنوان، قیافه و علم برای خود ساخته‌اند که باید این بت‌ها شکسته شود.

رییس ستاد اقامه نماز کشور ابراز کرد: ما باید در تولید آثار به این نکته توجه داشته باشیم که آیا اگر این محصول تولید نشود، مشکلی پیش می‌آید یا خیر؟ متأسفانه خیلی از محصولات با توجه به هزینه و زمانی که برای آن‌ها صرف شده است، قابل عرضه نیست و دردی از جامعه را دوا نمی‌کند.

وی با بیان اینکه بیشتر پژوهشگران راکد مانده‌اند و برای کسب علم هجرت نمی‌کنند، افزود: تعداد محققانی که فقط کتاب می نویسند و راکد مانده‌اند، بسیار است. در روایات هم آمده است که این گونه افراد را دوست نداشته باشید، هیچ پستی به آنها ندهید و از آنان حمایت نکنید.

قرائتی با طرح این پرسش که نسل پژوهشگران ما تا چه اندازه با پژوهشگران و محصولات آنان آشنا هستند، گفت: متأسفانه ما نتوانستیم ارتباط لازم را با اقشار مختلف مردم از جمله، دانشجو، فوتبالیست، راننده تاکسی و ... برقرار کنیم و مشکل ما هم همین جاست.

وی ادامه داد: تا کنون پژوهشی راجع به زکات صورت نگرفته است. ما باید پژوهش‌هایمان را مرزبندی کنیم. همانگونه که خداوند در قرآن کریم، حساب نماز را  با دیگر عبادات جدا کرده و اسم نماز را جدا آورده است؛ ما نیز باید در تولید آثارمان مرزبندی داشته باشیم و اولویت‌بندی کنیم.

رییس ستاد اقامه نمازکشور، با اشاره به حدیثی از امام رضا(علیه السلام) با این مضمون که اگر علم می‌خواهید، باید سراغ قرآن بروید، گفت: باید ببینیم خروجی کار ما چیست؟ متأسفانه ما در حوزه قرآنی فعالیت نمی‌کنیم.

وی اضافه کرد: ما 20 میلیون نیروی فرهنگی اعم از دانش آموز، دانشجو، آموزگار و ... داریم و این گروه 90 روز تابستان را در تعطیلات سپری می‌کنند. پژوهشگران در حوزه پژوهش برای آنان که جمعیت قابل توجهی از جامعه را تشکیل می‌دهند، چه برنامهای دارند؟ کار نباید تعطیل شود. باید فضا و مکان را تغییر داد.

قرائتی اظهار کرد: تمام دعاها مستحب است. اما دعای «اهدنا الصراط المستقیم» که ما روزی 10 بار آن را تکرار می‌کنیم، واجب است. پیامبر بزرگ اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) که نماز شب را نیز به جا می‌آورند این دعا را 20  بار تکرار می‌کردند. شاید اگر این دعا مستجاب شود از خیلی از کارهایمان دست برداریم و از خداوند عذر خواهی کنیم.

وی با بیان اینکه ما باید گاهی اوقات یک جرقه را به جریان تبدیل کنیم، افزود: برای هر قشری از جامعه باید روایت، آیه و حدیثی مجزا بیان شود. به عنوان مثال، برای دانشکده علوم سیاسی باید روایات قرآن با محوریت سیاست مطرح شود. 600 هزار مهندس ساختمان وجود دارد و 400 هزار دانشجو در این رشته تحصیل می‌کنند، بخشی از بودجه کشور برای ساختمان صرف می شود؛ اما چه خروجی و چه آیات و روایاتی در این خصوص داریم.

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی یادآور شد: ادبیات ما باید قوی باشد. تمام پژوهش‌های ما باید 4 شرط داشته باشد؛ یعنی یا واجب و یا مستحب باشد و این پژوهش‌ها باید یا مشکل کل جامعه و یا حداقل مشکل یک نفر را حل کند.

وی خاطر نشان کرد: ما باید قرآن را به گونه‌ای تفسیر کنیم که پیامی داشته باشد و پس از آن، جوانان را به خواندن چنین قرآنی تشویق کنیم.