نویسنده:   سیدجلال ربانی     تاریخ نگارش:   1395/05/30     ساعت:   12:04:34
بازدید:   685
 
 
مدیر عامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی: زیارت زمینه ای برای تمدن سازی است

مدیر عامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی با اشاره به آیات و روایات در خصوص موضوع زیارت گفت: زیارت، زمینه ای برای تمدن سازی است.


به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام و المسلمین مهدی شریعتی تبار در نخستین نشست هم اندیشی «پدیدآورندگان محصولات فرهنگ رضوی» که با حضور جمعی از فرهیختگان، پژوهشگران و نویسندگان در بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، با بیان اینکه ما باید از ظرفیت زیارت به درستی استفاده کنیم، عنوان کرد: برگزاری اجلاسیه آستان های مقدس در راستای استفاده بهینه از فرهنگ زیارت و ترویج فرهنگ اهل بیت(ع) است که بشر به آن نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه رفاهی و مالی باید بیندیشیم تا آیین نامه ای را در اختیار متولیان فرهنگی قرار دهیم، عنوان کرد: در این خدمت فرهنگی به زائران باید آنها را تحت پوشش تغذیه فرهنگی قرار دهیم، حجت الاسلام شریعتی تبار ادامه داد: بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی می تواند راهکارهای بسیاری در حوزه خدمات رفاهی، عمرانی و شهری به آستان قدس رضوی ارائه دهد.
شریعتی تبار با اشاره به اهداف برگزاری این همایش گفت: این نشست با هدف هم فکری، هم افزایی، رعایت اولویت، پرهیز از موازی کاری و توجه به این نکته که انسان هایی که تربیت شده فرهنگ رضوی اند محصول واقعی و مروج این فرهنگ هستند و محصولات فرهنگی فراتر از کتاب و نرم افزار و فضای حقیقی و مجازی است، برگزار شد.
مدیر عامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی افزود: جامعه امروز ما در تلاطم دنیای استکبار جهانی به اشکال مختلف به دنبال بر هم زدن این فرهنگ ناب و ترویج و اشاعه فرهنگ خودشان هستند. بدون تردید راه اصلی و عامل اساسی هجمه فرهنگی را پیش می گیرند. بنابراین باید پژوهشگران و اندیشمندان رسالت و وظیفه اصلی خودشان که همان ترویج سنت و فرهنگ اسلام ناب محمدی و رضوی است را به درتس و با دقت انجام دهند.

مقبولترین زیارت؛ کسب محبوبیت در قلبهاست
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در ادامه این مراسم به تبیین موضوع خانواده رضوی از نگاه علی بن موسی الرضا(ع) پرداخت و عنوان کرد: مقبول ترین زیارت این است که دعا کنیم مانند امام رضا(ع) محبوب دل ها در بین مردم باشیم.
دکتر غلامعلی افروز اظهار کرد: زیارت، مطلوب اندیشی و محبوب بودن است. محبوب بودن امری عرشی به شمار می رود و لطف خداوند متعال، تلاش خالصانه و توکل به خدا انسان را محبوب می کند.
وی با بیان اینکه در واقع زیارت محبوب اندیشی و مطبوع طلبی است، ابراز کرد: بسیاری از انسانها مشهور هستند اما کمتر انسانهایی یافت می شوند که محبوب باشند محبوبیت واقعی در قلبها نهفته است. همانند امام هشتم (ع) که همواره محبوب دلها هستند.
افروز، با اشاره به اینکه عنوان این نشست از راهبردی ترین و اساسی ترین عناوین است، ادامه داد: باید نگاه ها، رفتار و منش ها و تولیدات همه رضوی شود.می بایست از کلیات بگذریم و به معنا برسیم خانواده رضوی، خانواده علوی و فاطمی است.
این کارشناس خانواده، در بخش دیگری از سخنان خود درباره خانواده رضوی از نگاه امام رضا(ع) گفت: درخانواده رضوی، باید آرامش روانی حفظ شود. یک خانواده سالم، همانند باغ و بوستانی است که مادر باغبان و پدر سنگربان این باغ است. در خانواده هایی که به امام رضا(ع) نزدیک هستند، آرامش و آسایش وجود دارد.
مشاور خانواده در ادامه این نشست گفت: پیامبر(ص) دعایشان این بود که خداوند او را محبوب گرداند و وقتی از پیامبر(ص) پرسیدند که چگونه می توان محبوب شد، ایشان پاسخ دادند که کسانی که به نیازهای انسانها توجه ویژه دارند و بدون تکلف و منت برای این نیازها تلاش می کنند، محبوب می شوند.
افروز با بیان این که خانواده رضوی بر سیره علوی و فاطمی است و باید بتوانیم آن را ترسیم کنیم، گفت: محصولات فرهنگ رضوی، فقط شامل آثار و کتاب ها، سی دی ها و نوارها نیستند، بلکه این ها ابزاری برای تبلیغات هستند.
عضو شورای سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزش کشور در ادامه مراسم، با اشاره به اینکه محصولات فرهنگی فقط کتاب و امثال آن نیستند، افزود: محصولات اصلی فرهنگی، مغزها و اندیشه های رضوی هستند، چرا که اندیشه رضوی، تفکری جهان شمول است.
افروز ضمن بیان اینکه باید یک هم اندیشی بین مدیران ارشد بنیادها و نهادهای فرهنگی آستان قدس رضوی صورت گیرد و آنگاه نظرها مورد نقد قرار گیرند، گفت: نتیجه این هم اندیشی ها می تواند این باشد که دانشگاه علوم اسلامی رضوی برای تمام دانشگاه های جهان الگو باشد.
وی با اشاره به موضوع خانواده، با نقد استفاده از معلمان خانم در دبستان های پسرانه، اظهار کرد: حق عاطفی بچه هاست که معلمی خوش اخلاق از جنس خودشان داشته باشند تا از برخی از آسیب ها جلوگیری شود.

لزوم آموزش های ویژه به خادمان رضوی
نماینده اسبق سه دوره مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این هم اندیشی با اشاره به اینکه باید مجمع خادمین رضوی با دو بخش خانم ها و آقایان تشکیل شود، گفت: به خادمین رضوی آموزش های ویژه از نظر مخاطب شناسی، نحوه تعامل، رفتار، اخلاق اسلامی و آموزش های فضای حرم داده شود تا زائران و مجاوران، استفاده و بهره معنوی بیشتری از زیارت داشته باشند.
نادره افتخاری، با بیان این که خدمت به بخش های یدی، معنوی، فیزیکی و غیر فیزیکی تقسیم می شود، افزود: این آموزشها باید به گونه ای باشد که خادمان احساس کنند هر کجا که هستند در حال خدمت هستند و خود را تمام و کمال خادمان، زائران علی بن موسی الرضا(ع) بدانند.
همسر و فرزند شهید خادم قرآنی در ادامه گفت: زائرین حرم رضوی را باید از لحاظ فکری تقویت کرد و برای این کار بهتر است فرازهایی از زیارت جامعه کبیره را به صورت بروشور و تابلو و مکتوبات در اختیار زائرین بگذاریم.
افتخاری با اشاره به اینکه امروزه می بینیم که آستان قدس رضوی با وجود ظرفیت 30 میلیونی زائر از لحاظ طرفیت و مخاطب بی نظیر است، افزود: هیچ دانشگاهی دنیا با این همه مخاطب یافت نمی شود. بنابراین هیچ کوتاهی و غفلتی در راستای خدمت رسانی به این زائران قابل قبول نیست.
وی تصریح کرد: امروز دشمنان اسلام تمام همت و تلاش خود را در براندازی اسلام ناب محمدی به کار گرفته اند. از این رو ما هم باید تمام امکاناتمان را به کار گیریم. نویسندگان با قلمشان، هنرمندان با هنرشان و.. برای خدمت به زائر باشد.