نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/03/05     ساعت:   07:30:28
بازدید:   782
 
 
 بانو خدیجه در برپایی و شکل‌گیری آیین اسلام، در روزگار رنج و غربت این آیین، سهمی به سزا و شایان داشت.

کتاب «زندگانی بانو خدیجه کبری» نوشته باقر شریف قرشی و ترجمه دکتر محمد تقدمی صابری در سال 1394 توسط بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی به زیور چاپ آراسته شد.


امروز دهم رمضان مصادف با وفات بانوی بزرگواری است که خدمات زیادی در صدر اسلام داشت و به عنوان همسر پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) نقش به سزایی در ترویج مکتب اسلام ایفا کرد.

 بانو خدیجه در برپایی و شکل‌گیری آیین اسلام، در روزگار رنج و غربت این آیین، سهمی به سزا و شایان داشت. او نه تنها با بذل دارایی انبوه خویش بازار اسلام را رونق می‌بخشید، بلکه با غمخواری، دردهای پیامبر(ص) را نیز بر او آسان می‌ساخت و دلگرمی‌اش می‌داد تا دعوت خویش را پی گیرد و رسالت پروردگار را بگزارد. کتاب «زندگانی بانو خدیجه کبری» به زندگانی سراسر فداکاری و افتخار این بانو پرداخته است.

«زن همواره و در ناگوارترین و پر رنج و بلاخیزترین شرایط دوشادوش مرد، در میدان ستیز و نبرد و رویارویی با ظلم و طغیان حضورداشته، حتی فراتر از مردان جانفشانی و پهلوانی نموده است.

زن را همین والایی بس که رسولان الهی و پیامبران اولوالعزم چون ابراهیم، پیر پیامبران، ایثار روح الله، موسی کلیم الله، محمد حبیب الله (علیهم السلام) و دیگر پیامبران را در دامان خویش پرورده است؛ همان رسولان و پیامبرانی که سخن خدای تعالی را در زمین برافراشتند و با نیروهای شرک و سرکشان زمین مبارزه کردند و تلخ ترین و سخت ترین ستم را از آنان به خود دیدند.

ام المؤمنین خدیجه (سلام الله علیها) مهمترین عناصر برپایی و شکل‌گیری اسلام در روزگار رنج و غربت این آیین بود؛ نه از آن روی که با بذل دارایی انبوه خویش اسلام را انتشار داد و نامسلمانان بینوا را زیر بال و پر گرفت؛ بلکه به سبب نقش مثبت او در همدردی با پیامبری که به شدت رنج می‌کشید و سرکشان و نابخردانه قریش، زشت و زننده به او بی‌حرمتی می‌کردند.

 خدیجه (سلام الله علیها) دردهای پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) را بر او آسان می کرد و روح جدیت و نشاط را در نهاد او می دوید تا دعوت خویش را ادامه دهد و رسالت پروردگارش را بگزارد.

 افزون بر این، خدیجه رنج ریشخند و تحقیر زنان و مردان قوم خویش را نیز به جان می‌خرید که چرا با پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) ازدواج کرده و او را پذیرفته و یاری می‌رساند؛ لیک به آن اهمیتی نمی‌داد و بسان کوه، استوار و پابرجا ایستاده بود و هیچ ستمگر و ریشخندکننده‌ای نمی‌توانست او را از تصمیمش بر یاری اسلام و پشتیبانی پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) منصرف سازد».

آنچه خواندید، بخشی بود از درآمد کتاب یاد شده که به قلم روان دکتر محمد صابری تقدمی ترجمه شده است.

مؤلف کتاب می‌گوید: «سبب ساز تألیف این کتاب حضرت حجت الاسلام سید احمد اشکوری حسینی است؛ هنگامی که با ایشان درباره دانشنامه اهل بیت(علیهم السلام) که توفیق تالیف آن را یافته‌ام و بالغ بر ۴۰ جلد است و به زبان انگلیسی و جلدهایی از آن به زبان فارسی ترجمه شده است، سخن می گفتم، نظر مرا به تألیف کتابی پیرامون زندگانی صدیقه طاهره، ام‌المؤمنین خدیجه)سلام الله علیها( جلب نمود تا تکمله‌ای بر دانشنامۀ یاد شده باشد و نیز و من نیز چون پیشنهاد او را به جا و درخور یافتم، دست به کار تألیف این کتاب شریف شدم، در حالی که از خدای تعالی می‌خواستم که توفیق چنین کاری را به من ارزانی دارد و مرا در زمرۀ یاران امامان پاک و مطهر محشور سازد».

کتاب زندگانی بانو خدیجه کبری نوشته باقر شریف قرشی و ترجمه دکتر محمد تقدمی صابری در سال 1394 در قطع رقعی  و در 146 صفحه توسط بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی به زیور چاپ آراسته شد .