نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1397/02/09     ساعت:   13:50:26
بازدید:   735
 
 
معرفی تازه‌های نشر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی

بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی تازه‎ترین آثار منتشر شده خود را معرفی کرد.


«موسوعه الحدیث النبوی»، «السیره العملیه للنبی المصطفی»، «زندگی و فضیلت‌های آل عبا در کلام امام رضا(علیه السلام)»، «بنیادها و پیامدهای خداشناسی صدرالمتألهین»، «چگونگی تدریس دورس خارج؛ سبک ها، روش‌ها و الگوها»، «گزیده حکمت نامه رضوی» و «تفسیر ابوالفتوح رازی در نگاه اندیشمندان» از جمله آثاری است که به تازگی از سوی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی به چاپ رسیده است.
کتاب «موسوعه الحدیث النبوی» شامل مجموعه بزرگی است که برای اولین بار احادیث پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) جمع‌آوری شده و شامل موضوعات مختلف اعتقادی، اصول دین از توحید تا معاد و احکام دینی از نماز تا دیات و اخلاق شامل اخلاق پسندیده و ناپسند که از منابع اولیه شیعی و اهل‌بیت جمع‌آوری شده است.
«نوشتن سیره نبوی از دیرباز مرسوم بوده و هست، چون زندگی انسان‌ها باید به سبک و روش پیامبران خدا به ویژه پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) باشد. کلمات پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) فصیح‌ترین کلام و منطق است.» این مطالب بخشی از مباحث کتاب «السیره العملیه للنبی المصطفی» را تشکیل می‌دهد. این اثر به موضوع تاریخ و سیره معصومین، سرگذشتنامه‌ها پرداخته و سیدحسن حسینی، کار نگارش آن را بر عهده داشته است.
کتاب «زندگی و فضیلت‌های آل عبا در کلام امام رضا(صلی الله علیه و آله و سلم)» مجموعۀ حدیثی و تاریخی منسجم و فشرده‌ای است که اطلاعات ارزشمندی را درباره زندگی، سیره و اخلاق آل عبا (علیهم السلام) از زبان حضرت رضا(علیه السلام) برای خوانندگان ارائه می‌کند. برخی از اطلاعات کتاب، احادیث گهرباری است که آن حضرت از پدران گرامی خویش شنیده و بازگو می‌کند و پاره‌ای دیگر، دیدگاه‌ها و تحلیل‌های شخصی ایشان دربارۀ وقایع و موضوعات خاص مربوط به زندگی آل‌عبا (علیهم السلام) است که در پاسخ به سؤالات اصحاب یا در مجالس بحث و مناظره‌های علمی بازگو شده است.
کتاب «بنیادها و پیامدهای خداشناسی صدرالمتألهین» نیز از دیگر آثار تازه منتشر شده این مرکز است. خداشناسی صدرالمتألهین در دو بخش دلایل اثبات وجود خدا و شناخت باری تعالی بر پایه اصول و مبانی حکمت متعالیه همچون اصالت و بساطت وجود، وحدت وجود، وجود ربطی، حرکت جوهری، وجودانگاری علم، تکامل نفس، آیات و روایات و کشف و شهود، استوار شده است. ارائه برهان‌‌های جدید برای اثبات وجود خدا، اثبات علم به خداوند برای همۀ موجودات و ارائه تفسیرهای دقیق‌تر و کامل‌تر از آموزه‌های دینی از جمله مهم‌ترین پیامدهای کاربست این اصول و مبانی است.
«چگونگی تدریس دورس خارج؛ سبک ها، روش‌ها و الگوها»  نوشته میر تقی حسینی گرگانی است که در 4 فصل و یک خاتمه سبک ها، روش‌ها و الگوهای آموزش دورس خارج از فقه را معرفی می‌کند.
«تفسیر ابوالفتوح رازی در نگاه اندیشمندان» نیز به همت گروهی از نویسندگان نگاشته شده است. این تفسیر که نام اصلی اش«روض الجنان و روح الجنان» است، تالیف جمال الدین حسین بن علی بن محمد بن احمد خزاعی نیشابوری معروف به شیخ ابوالفتوح است. این تفسیر قدیمی ترین تفسیر فارسی شناخته می‌شود.