نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1396/11/28     ساعت:   17:17:15
بازدید:   861
 
 
عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد؛ مهمترین وظیفه ما تشکیل تمدن اسلامی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد با تأکید بر اینکه مهم‌ترین وظیفه ما در حال حاضر تشکیل جامعه اسلامی و تمدن اسلامی است، گفت: وقتی که جامعه اسلامی تشکیل شود، این جامعه می‌تواند یک الگو برای مردم باشد. 


دکتر فرزاد جهان بین در نشست تخصصی گروه انقلاب و تمدن اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، با عنوان «چیستی و چگونگی تمدن نوین اسلامی» که با حضور جمعی از پژوهشگران و محققان در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، عنوان کرد: ما با ذکر صفت نوین، این تمدن را از تمدن اسلامی که از قرن یک شکل گرفته و از قرن 6 رو به انحطاط بوده و اوج آن در قرن چهارم و پنجم بوده است، متمایز می‌کنیم.
وی تصریح کرد: ما نمی‌خواهیم لزوماً تمدنی که در آن زمان وجود داشته است را احیا کنیم؛ بلکه به دنبال این اصل هستیم که بر اساس عقلانیت اسلامی و با توجه به اقتضائات زمانه و مبتنی بر معارف اصیل اسلامی، تمدنی نوین را منهای ضعف‌های تمدن مذکور ایجاد کنیم. 
جهان بین ادامه داد: از جمله ضعف‌ها این بود که در تمدن پیشین، علم به فناوری منجر نشد در حالی که در تمدن جدید علم به فناوری توجه دارد و البته همه اینها در سایه معنویت و اخلاق است.
استاد دانشگاه شاهد با اشاره به اینکه بحث تمدن زمان بر است و منظور ما تمدن اسلامی است نه تمدن شیعی افزود: بحث بینش تمدنی مهم است. جامعه ما یک جامعه کوتاه مدت است و یک نگاه بلندمدت وجود ندارد؛ ما در این خصوص نیاز به نگاهی بلند مدت داریم. 
مدیر گروه انقلاب و تمدن نوین اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی نیز در این نشست به مباحثی در خصوص تمدن نوین اسلامی پرداخت و تصریح کرد: این گروه تنها گروهی است که درکل مشهد با این نام خوانده می‌شود و فعالیت های خود را  به مطالعات تمدنی و تمدن شناسی معطوف کرده است.
غلامرضا جلالی خاطر نشان کرد: ما نیاز به نگاه تمدنی بیشتری داریم و باید نگاه تمدنی در ما قوام بیشتری پیدا کند. تمدن نه به وسیله یک فرد و نه توسط افراد محدود و خاصی شکل گرفته است. بلکه فرایندهایی را طی می‌کند که از اراده فرد خارج است. هنگامی که این فرایند انسان‌ها را به همگرایی کشاند منجر به تمدن می‌شود.
وی افزود: تمدن‌های پیشین در تمدن نوین تأثیر می‌گذارد و همچنین تمدن‌های محیط بر تمدن‌های اسلامی تاثیرات خاص خودشان را دارند.