نویسنده:   میثم محتاجی     تاریخ نگارش:   1396/11/12     ساعت:   10:50:58
بازدید:   864
 
 
مدیر گروه انقلاب و تمدن نوین اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی؛ ترویج مکتب رضوی بر اساس جریان محبت صورت گرفته است.

مدیر گروه انقلاب و تمدن نوین اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: اشاعه و ترویج مکتب رضوی بر اساس جریان محبت صورت گرفته است.


غلامرضا جلالی، مدیر گروه انقلاب و تمدن نوین اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در نشستی که با حضور علی اکبر ولایتی، مشاور رهبر انقلاب در امور بین‌الملل و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، دکتر طهرانچی معاون علمی آستان قدس رضوی و حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرویان حسینی، مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی و جمعی از پژوهشگران این مرکز برگزار شد، به تبیین فعالیت‌های گروه انقلاب و تمدن نوین اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در زمینه احیاء تراث اهل بیت(ع) پرداخت.
وی با بیان اینکه موضوع احیاء تراث از جمله مباحثی است که با جدیت تمام در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در حال انجام است، اظهار کرد: از ترکیب عناصر فکری، هنری، علمی و اسطوره‌ای، فرهنگ‌ها و تمدن‌ها به وجود می آیند.
جلالی افزود: موضوع احیاء تراث از لحاظ دو جنبه، بررسی می شود یک جنبه مادی است و قابلیت لمس دارد و جنبه دیگر که معنوی است که شامل سنت‌ها، آیین‌ها، باورها و آموزه‌هایی می‌شود که از حضرت رضا(ع) به ما رسیده است.
وی در ادامه با اشاره به چگونگی نهادینه کردن تراث اظهار کرد: در صورتی که تراث اهل بیت(ع) در جامعه نهادینه شود، امکان تاثیر گذاری بر فرهنگ عمومی به وجود آمده و موجب هویت بخشی در جامعه می‌شود.
این پژوهشگر تصریح کرد: با تامل در روایات و سنت‌ها و اسطوره‌های موجود، در می‌یابیم که حضرت رضا(ع) نقطه ثقل بحث محبت است. 
وی افزود: در رابطه با موضوع محبت سه گفتمان وجود دارد. نخستین آن، جریان محبت بین خدا و انسان است. مهرورزی از جانب خداوند متعال ظهور و بروز یافته و پس از آن از طریق خدا به انسان منتقل شده است. انسان به سمت محبت جذب می شود و دلیل التزام محبت به خدا شیفتگی انسان به جمال اوست.
استاد جلالی ارجحیت محبت بر عدالت را از دیگر موضوعات گفتمان در رابطه با مبحث محبت برشمرد و اضافه کرد: عنصر محبت را می توان به عنوان محوری‌ترین تراث رضوی نام برد.
وی به مطالعات دینی احیاء تراث اشاره کرد و گفت: تراث و مطالعات کلامی، جغرافیایی، تاریخی، اجتماعی و فرهنگی و... از جمله مباحثی است که بر گرداگرد موضوع احیاء تراث ارائه داده‌ایم.