نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1399/08/10     ساعت:   20:57:43
بازدید:   464
 
 
استاد گروه تاریخ دانشگاه اصفهان: سر آغاز ایجاد تمدن اسلامی از زمان رسول خدا(ص) مشاهده می‌شود

استاد گروه تاریخ دانشگاه اصفهان گفت: سر آغاز ایجاد تمدن اسلامی از زمان رسول خدا(ص) و مبانی آن از قرآن و شیوه تمدنی انبیای الهی مشاهده می‌شود.


به گزارش اداره روابط عمومی و بین‌الملل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، اصغر منتظرالقائم استاد گروه تاریخ دانشگاه اصفهان در کنفرانس بین‌المللی آسیب‌شناسی مطالعات تاریخ اهل بیت(ع) در دوره معاصر که به میزبانی نمایندگی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در قم برگزار شد، به ارائه مقاله‌ای با موضوع «آسیب‌شناسی مطالعات تمدنی در تاریخ اهل بیت(ع)» پرداخت.
وی بیان کرد: تمدن‌سازی عبارت از برنامه‌های راهبردی برای نظام‌سازی سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی برای بنیان مدنیت نوین است.
منتظرالقائم ادامه داد: ما در طول تاریخ شاهد ایجاد تمدن به وسیله پیامبران و سلاطین و ملل گوناگون هستیم. سر آغاز ایجاد تمدن اسلامی را از زمان رسول خدا(ص) و مبانی آن از قرآن و شیوه تمدنی انبیای الهی و دیدگاه و سیره آن حضرت و در ادامه در وجود مقدس اهل بیت(ع) مشاهده می‌کنیم؛ ولی بعضی از محققان منکر وجود دیدگاه‌ها و اندیشه‌های تمدن‌ساز اهل بیت(ع) هستند و نگاه سیستماتیک مدنی به حیات اهل بیت(ع) نداشته‌‌اند.
وی افزود: با بررسی جامعه آن زمان برای ما واضح و آشکار می‌شود که اهل بیت(ع) در جنبه‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی برنامه‌های راهبردی و چشم‌انداز روشنی برای ساخت جامعه و مبانی تمدن ساز ارائه داده‌اند.
استاد گروه تاریخ دانشگاه اصفهان بیان کرد: نگاهی به اندیشه امام علی(ع) در نهج‌البلاغه به خوبی روشن می‌سازد که آن حضرت مبانی تمدن‌سازی در قالب امت‌سازی و نظام‌سازی سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را بیان کرده‌اند. در این پژوهش که با روش توصیفی و تحلیلی است به دنبال آن هستیم که به بررسی آسیب‌شناسی دیدگاه اندیشمندانی باشیم که به حیات اهل بیت(ع) نظر تمدنی ندارند. بر اساس یافته‌های این پژوهش به این نتیجه می‌رسیم که بعضی از مورخان و صاحب نظران نگاه سیستماتیک نظام‌سازی برای تمدن‌سازی و به اندیشه تمدن‌ساز اهل بیت(ع) نداشته‌اند.