نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1399/07/07     ساعت:   10:01:43
بازدید:   476
 
 
مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی: تقوا و یاد خدا یکی از مولفه‌های بصیرت است

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی یکی از عوامل بصیرت را تقوا و یاد خدا ذکر کرد و گفت: امام علی(ع) می‌فرمایند: پرچم ولایت و حق را جز اهل صبر و بصیرت نمی‌‌توانند به دوش بکشند. به گزارش اداره روابط عمومی و بین الملل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی...


حجت الاسلام مهدی شریعتی‌تبار مدیرگروه فقه و اصول بنیاد پژوهشهای اسلامی در نشست «جان‌مایه‌های بصیرت در دفاع مقدس»  از سلسله نشست‌های بصیرت‌افزایی که امروز به همت پایگاه مقاومت بسیج بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در تالار شیخ طوسی برگزار شد، عنوان کرد: موضوع بصیرت در فرهنگ دینی و قرآنی و همچنین در نهج البلاغه مقوله بسیار مهم و ارزشمندی است.

وی با بیان اینکه پیمودن راه حق و عزت و شرف کار دشواری است، گفت:  انجام یک اقدام و حرکت موفق و همچنین پیمودن راه حق همواره با سختی‌ها و دشواری‌هایی همراه است. زمینه از دست رفتن صبر و بصیرت از ناحیه وسوسه‌های درونی و همچنین تبلیغات و فتنه‌های بیرونی بسیار است و از این رو اگر انسان بتواند از این شرایط دشوار با بصیرت عبور کند پیروز و سعادتمند می‌شود.

این پژوهشگر ادامه داد: خداوند متعال یاد و ذکر خود را عامل روشنی و بصیرت قرار داده است و هنگامی‌که یاد خدا در دل انسان باشد گوش و جان او شنوا و قلب و دل و جانش در برابر حقیقت قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه بصیرت موانع و آفت‌هایی نیز دارد گفت: دنیا طلبی و زراندوزی از آفات بصیرت هستند و اگر انسان به دنبال مادیات  باشد از بصریت دور می‌شود.

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهشهای اسلامی همچنین در ادامه، با اشاره به سالروز شهادت عمار یاسر، یار با وفای پیامبر(ص) و امام علی(ع) گفت: عمار یاسر و پدر و مادرش از نخستین مسلمانان صدر اسلام هستند و از جمله کسانی به‌شمار می‌روند که انواع شکنجه‌ها و آزارها را در راه خدا تحمل کردند.

وی خاطر نشان کرد: او پس از وفات پیامبر (ص) از معدود شخصیت‌های با بصیرت و انقلابی بود که تا لحظه شهادت از خط ولایت خارج نشد و در سن 94 سالگی در رکاب امیرالمؤمنین(ع) در جنگ صفین به شهادت رسید.

حجت الاسلام شریعتی‌تبار عمار را شخصیت برجسته و از مؤمنان با بصیرت ذکر کرد و گفت: او در جنگ صفین گفت: اگر دشمن ما را بکوبد و تا نخل‌های هجر (یکی از سرزمین‌های دور دست) به عقب براند باز در این که ما حق هستیم و دشمن باطل، کوچکترین تردیدی ندارم.

این پژوهشگر تصریح کرد: عمار خطاب به امام علی(ع) می‌گوید: این پیروی من از شما با بصیرت است و رسول خدا(ص) فرمودند: ای عمار بعد از من فتنه‌ها پدیدار می‌شود و هرگاه چنین شد از علی اطاعت کن زیرا علی(ع) با حق و حق با علی(ع) است.