نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1399/07/02     ساعت:   15:37:18
بازدید:   403
 
 
مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی مطرح کرد: نقش تاثیر گذار اهل بیت امام حسین علیه السلام در حفظ و تبلیغ پیام کربلا

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی گفت: حضور اهل بیت امام حسین علیه السلام در قیام کربلا موجب تبلیغ پیام کربلا به جهانیان و همچنین حفظ این واقعه از تحریف شد. به گزارش اداره روابط عمومی و بین الملل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی...


حجت الاسلام والمسلمین مهدی شریعتی تبار در ویژه برنامه سالروز شهادت حضرت رقیه سلام الله علیها که با حضور جمعی از پژوهشگران و محققان در محل نمازخانه بنیاد پژوهشهای اسلامی  برگزار شد، عنوان کرد: حضور اهل بیت امام حسین علیه السلام به همراه حضرت در نهضت کربلا یک اقدام از پیش طراحی شده بود.
وی ابراز کرد: امام حسین علیه السلام  در پاسخ به کسانی‌که می گفتند چرا خانواده را با خود به این سفر پر خطر می‌برید می‌فرمودند: این یک تکلیف و مصلحت الهی است.
حجت‌الاسلام والمسلمین شریعتی‌تبار ادامه داد: شواهد متقن تاریخی، تحلیل روشن سیاسی و اخبار و روایات صادر شده از طرف پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و امام علی علیه السلام و... و همچنین علم امامت که امام حسین علیه السلام دارای آن علم بودند همه گویای این حقیقت بود که امام و یارانشان در جریان نهضت کربلا به شهادت می رسند و اهل بیت علیهم السلام نیز اسیر می‌شوند.
وی با بیان اینکه هیچ یک از وقایع کربلا  و عاشورا اتفاقی و تصادفی نبوده است، گفت: تمام اتفاقات رخ داده در واقعه کربلا حساب شده و مهندسی شده بوده است.
این پژوهشگر تصریح کرد: درسی که حضور اهل بیت علیهم السلام درکربلا به ما می‌دهد این است که برای حفاظت از دین و کنار زدن نقاب نفاق از چهره دشمنان اسلام، باید با تمام توان به میدان مبارزه قدم گذاشت و تمام سرمایه را به صحنه آورد؛ امام حسین علیه السلام نیز این اقدام را انجام دادند.
وی در ادامه به نقش کلیدی اهل بیت امام حسین علیه السلام در حفظ حادثه کربلا و تبلیغ پیام کربلا و همچنین جلوگیری از تحریف این حماسه بزرگ اشاره کرد و گفت: اگر اهل بیت و روشن‌گری‌ها و خطبه‌های امام سجاد علیه السلام  و حضرت زینب علیها السلام نبود، پیام کربلا به درستی به نسل‌های آینده و حتی نسل موجود آن زمان نمی‌رسید.
مدیر گروه فقه و اصول بنیاد افزود: پس از واقعه کربلا، یزید به شدت خوشحال بود و به ابن زیاد جوایز و هدایای زیادی داد، ولی پس از مدت کوتاهی و به دنبال سخنرانی حضرت زینب سلام الله علیها در مجلس یزید و خطبه امام سجاد علیه السلام در مسجد جامع اموی و همچنین حضور مظلومانه اهل بیت در خرابه شام، اوضاع تغییر کرد و مردم یزید را سرزنش می‌کردند و او نیز مسئولیت را متوجه ابن زیاد می‌کرد.
وی بیان کرد: صبر و استقامت در سختی‌ها و مشکلات و مقاومت عزتمندانه به گونه‌ای که دشمن ددمنش را به ستوه آورده بود درس دیگری است که از حضور اهل بیت علیهم السلام باید بگیریم.
این پژوهشگر خاطر نشان کرد: خرابه شام مکانی بود که سقف نداشته و اهل بیت را در سرما و گرما محافظت نمی‌کرد تا جایی که کودکان به شدت سختی می‌کشیدند و در همین جریان حضرت رقیه سلام الله علیها طفل خردسال امام حسین علیه السلام در این مکان به شهادت رسید.