نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1399/06/23     ساعت:   13:30:06
بازدید:   556
 
 
پژوهشگر بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی: استاد کمال پور شاعری بااخلاق و شخصیتی کم‌نظیر بود

پژوهشگر بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی استاد کمال پور را شاعری بااخلاق و شخصیتی کم‌نظیر ذکر کرد. امیر سلمانی رحیمی پژوهشگر بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در گفت‌وگو با اداره روابط عمومی و بین‌الملل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی...


به مناسبت سالروز درگذشت استاد احمد کمال پور متخلص به کمال، دکتر سلمانی رحیمی گفت: امروز 23 شهریور مصادف با  درگذشت این شاعر بزرگ و نامدار خراسانی است.
وی اظهار کرد: شادروان استاد احمد کمال‌پور که در فاصله سال‌های ١٢٩٧ تا ١٣٧٩ هجری شمسی در مشهد زندگی کرده است، یکی از مشاهیر ادب خراسان در دوران معاصر به شمار می‌آید که در قصیده‌سرایی از شاعران توانمند روزگار خویش بوده است.
سلمانی رحیمی ادامه داد: استاد کمال نه‌تنها شاعری بزرگ و قصیده‌سرایی استاد بود، بلکه ازنظر شخصیت اخلاقی نیز انسانی والامقام و نمونه بود و همین ویژگی‌های ممتاز اخلاقی از این شاعر شخصیتی کم‌نظیر ساخته است که در حافظه تاریخ ادبیات ایران مانده و خواهد ماند.
وی افزود: استاد کمال عمری را در خدمت به شعر فارسی و به‌ویژه شعر رضوی سپری کرد و باآنکه فردی اهل بازار و تلاش و کسب‌وکار برای به دست آوردن روزی حلال شناخته می‌شد، اما به خاطر برخورداری از ذوق ادبی و همچنین ارادت و علاقه‌ای که به ائمه اطهار(ع) و به‌ویژه امام حسین(ع) و امام هشتم(ع) داشت و نیز به دلیل ارتباط  با چهره‌های نام‌آور و سرشناسی مانند مرحوم صاحب‌کار قدسی، رسا و سایر بزرگان، توانست از خود آثار ارزنده‌ای را به‌جا گذارد.
این پژوهشگر تصریح کرد: پس از فوت استاد فرخ، استاد کمال تا آخرین روزهای زندگی، مسئولیت انجمن ادبی آستان قدس رضوی را در صحن جمهوری حرم مطهر امام رضا‌(ع) بر عهده داشت. او سرانجام در روز چهارشنبه ٢٣شهریور١٣٧٩ براثر عارضه قلبی درگذشت.
وی خاطرنشان کرد: استاد کمال از این موهبت برخوردار بود که در زمان حیاتش در سال ۷۲ بزرگ داشتی درخور توجه برای او برگزار شود و مهم‌تر این‌که مقام معظم رهبری که سال‌ها در مشهد در مجامع ادبی این شهر شرکت می‌کردند، پیامی برای این بزرگ داشت فرستادند.
سلمانی رحیمی اضافه کرد: بازخوانی این پیام ما را با شعر و شخصیت استاد کمال بیشتر آشنا می‌کند. در بخشی از این پیام می‌خوانیم:«بزرگ داشت شاعر برجسته خراسانی آقای احمد کمال به دو سبب، برای این‌جانب، بسی شیرین و دل‌نشین است. نخست آن‌که تجلیل از این شاعر بافضیلت که هنر شعر را با چندین هنر بزرگ دیگر در اخلاق و سلوک انسانی به هم‌آمیخته است، تجلیل از مجموعه‌ای از فضایل انسانی است. همه آنان که کمال را از نزدیک شناخته‌اند چون من بدین نکته باور دارند که در این انسان باشرف و پاک‌دامن و منیع الطبع و سرشار از صفا و صداقت، شعر او که بی‌شک از قله‌های قصیده معاصر است».
 وی افزود: همچنین در ادامه این پیام آمده است:« کمال عزیز ما، در شمار بازماندگان معدود از خیل سخن‌سرایانی است که در میانه‌سال‌های دهه ۳۰ تا دهه پنجاه شمسی، مشهد را مرکز پررونق و توجه برانگیز شعر و ادب فارسی و مایه تحسین نام‌آوران فرهنگ و ادب کشور ساخته و آن را در سیاهه شهرهای شاعر خیز ایران، در جایگاه برتر نشانده بودند.»
این پژوهشگر در ادامه عنوان کرد: امید است که تمام شاعران و ارادتمندان به محضر علی بن موسی‌الرضا(ع) با آفرینش آثار ارزشمند در نشر علوم و معارف اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) و همچنین گسترده کردن  نورانیت و شخصیت امام رضا(ع) بیش‌ازپیش گام بردارند و خراسان را در والاترین جایگاه عرصه شعر فارسی حفظ کنند.