نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1398/11/14     ساعت:   17:26:30
بازدید:   537
 
 
معاون امور اجتماعی پيشگيري از جرم دادگستري خراسان رضوي تأکید کرد؛ ضرورت پژوهش‌هایی کاربردی در حوزه پیشگیری از جرم

سيد امير مرتضوي، بر ضرورت انجام پژوهش‌هایی کاربردی در حوزه پیشگیری از جرم در کشور تأکید کرد. به گزارش اداره روابط عمومی و بین‌الملل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی....


سيد امير مرتضوي، معاون امور اجتماعی پيشگيري از جرم دادگستري خراسان رضوي، در نشست «ارائه آمارها و آسيب‌هاي اجتماعي در كشور و بررسي راهكارهاي پژوهشي آن» که با حضور جمعی از اعضاء و مدیران گروه‌های علمی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، در تالار شیخ طوسی این مرکز برگزار شد، به جرائم ده‌گانه مرتبط  با مباحث فرهنگی و اخلاقی اشاره کرد.

 وی گفت: توهین به اشخاص، سرقت و جیب‌زنی، ضرب‌وجرح عمدی، تهدید، تصادفات، رانندگی بدون مجوز، تخریب، نگهداری مواد مخدر، کلاه‌برداری و خیانت‌درامانت از اتهامات و جرائمی هستند که متأسفانه در مقایسه با سال گذشته درمجموع 12 درصد افزایش داشته است؛ ازاین‌رو می‌طلبد برای پیشگیری از این جرائم، کارهای پژوهشی انجام شود.

مرتضوی ریشه این جرائم را مرتبط با مباحث اخلاقی و فرهنگی دانست و ادامه داد: اعتیاد و حاشیه‌نشینی یکی از آسیب‌های اجتماعی است؛ متأسفانه بیش از 600 نوع مواد مخدر صنعتی در کشور وجود دارد که با ذائقه نوجوانان و جوانان طراحی و توزیع می‌شود.

وی حاشیه‌نشینی را یکی از معضلات جامعه دانست و افزود: جمعیت شهر مشهد مقدس مشهد 3 میلیون و 600 هزار نفر است که یک‌میلیون و 200 هزار نفر از این تعداد حاشیه‌نشین هستند و این بحث نیز یکی از معضلات بی‌شمار شهر مشهد بشمار می‌رود.

این مقام مسئول در ادامه به معضل طلاق و آسیب‌های آن در جامعه اشاره کرد و گفت: فرزندان پس از جدایی پدر و مادر دچار آسیب‌ها و مشکلات متعددی می‌شوند که باید به این مسئله نیز توجه داشت و راهکارهای پیشگیرانه انجام داد.

معاون امور اجتماعی پيشگيري از جرم دادگستري خراسان رضوي بابیان اینکه گاهی یک حدیث که در قالب چند کلمه است می‌تواند مانع از وقوع جرم و آسیب‌ اجتماعی باشد، خاطرنشان کرد: در احادیث معانی بسیاری نهفته است که می‌توانیم با عمل به فرمان‌ها و دستورات ائمه اطهار (ع) از وقوع جرم پیشگیری کنیم.

وی در ادامه یکی از وظایف ذاتی قوه قضاییه را پیشگیری از وقوع جرم دانست و اضافه کرد: مسئله پیشگیری، از خانواده و پدر و مادر باید آغاز شود و تا مدرسه، روحانیت و سازمان‌ها و دستگاه‌های دیگر ادامه یابد؛ پیشگیری مقدم بر درمان است اما متأسفانه در جامعه ما بسیار کمرنگ دیده می‌شود.

مرتضوی یکی دیگر از راه‌های مقابله با وقوع جرم در جامعه را افزایش روحیه کار جمعی ذکر کرد و ضمن تأکید بر هم‌افزایی بین مؤسسات و مراکز علمی گفت: ارتباط  ما با بنیاد پژوهش‌های اسلامی در راستای پیشگیری از جرم می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

وی ادامه داد: خوشبختانه پژوهشگران، صاحب‌قلمان و اندیشمندانی در این مرکز در حال انجام پژوهش‌های علمی هستند که می‌توانند در قالب پژوهش‌هایی راهکارهای پیشگیری از جرم  را استخراج  و پیگیری کنند و به مخاطبان عرضه نمایند.