نویسنده:   سیدجلال ربانی     تاریخ نگارش:   1396/03/04     ساعت:   08:54:11
بازدید:   810
 
 
فرهنگ حسینی و رضوی قابلیت جهانی شدن دارد

مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی: فرهنگ حسینی و رضوی قابلیت جهانی شدن دارد


به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام و المسلمین مهدی شریعتی‌تبار، در نشست هم‌اندیشی «ظرفیت‌های حسینی - رضوی در تربیت انقلابی مهدوی» که در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، با حضور جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه برگزار شد، عنوان کرد: این نشست مقدمه‌ای برای برگزاری همایش بین‌المللی اربعین حسینی است و موضوع این همایش بسیار مهم و ارزشمند بوده و شایسته است جلسات و همایش‌هایی با این محوریت برگزار شود.
وی، اظهار کرد: ائمه اطهار(ع) نور واحد هستند. سیره و فرهنگ آن بزرگواران، گاهی در کربلا و عاشورا و گاهی در سیره امام هشتم(ع) و سایر ائمه اطهار(ع) مشهود است. گرامیداشت مراسم عزاداری  سیدالشهدا(ع) و زیارت امام حسین(ع)، اربعین و امام رضا(ع) بهره‌مندی از این ظرفیت عظیم برای تربیت نیروهای انقلابی و مهدوی است.
شریعتی تبار خاطرنشان کرد: امروزه با پدیده مبارک اربعین حسینی مواجه هستیم، با همه تهدیدهای دشمنان و ناامنی‌هایی که ایجاد می‌کنند، اما عاشقان و ارادتمندان بسیاری این مسیر را می روند که در سال‌های اخیر بیشتر شده است.
وی تصریح کرد: خواستگاه این جریان خداوند متعال و مبدا آن الهی است. از این رو مقصدش  هم باید به سمت تربیت نیروی انقلابی باشد. باید جامعه نخبگانی ما به شایستگی از این ظرفیت استفاده کنند و با دغدغه بیشتری این مسئله را مورد پژوهش قرار دهند. باید آثار و کتاب‌هایی با این محوریت نوشته و مسئله زیارت تسهیل و از نظر محتوایی و فرهنگی تقویت شود.
شریعتی‌تبار ادامه داد: بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، رسالتش پژوهش پیرامون این موضوعات است و از هر کار و فعالیتی که در این راستا لازم است انجام شود، استقبال می‌کند.
دبیر همایش جهانی «لقاء الحسین» نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه بزرگ‌ترین ظرفیت تربیتی عالم را خداوند متعال شکل داده است، اظهار کرد: جامعه توحیدی باید از ابزارهای روز برای تربیت استفاده کند. بن‌مایه‌ها باید بر مدار فطری سامان یابد که متاسفانه این اتفاق در جامعه ما رخ نداده است.
اصفهانیان افزود: متاسفانه استفاده ما از ظرفیت هنر برای تربییت دینی بیشتر در حوزه شعر، ادب و خطابه است و  نتوانستیم از ابزارهای سمعی و بصری به درستی در این ظرفیت بهره‌مند شویم.
وی با بیان اینکه امروزه بزرگ‌ترین ظرفیت تربیت ساز که قابل مشاهده است، ظرفیت حسینی است، ادامه داد: هیچ ظرفیتی فرا مذهب‌تر از این ظرفیت وجود ندارد. ماموریت حسینی پیوند با مهدویت است و هر جایی که ظرفیت حسینی در آن دیده می‎شود، در راستای ظرفیت مهدویت است.
وی ظرفیت رضوی را نیز تمدنی بر محور امامت دانست و افزود: این ظرفیت نیز به سمت مهدویت است. ما به یک بهره حداقلی از ظرفیت حسینی و رضوی بسنده کرده‌ایم که این انصاف نیست. اساس این ظرفیت فطری جامعه را به سمت تربیت آرمانی سوق می‌دهد.
اصفهانیان تصریح کرد: امروزه باید از فضای اربعین کمک بگیریم تا از ظرفیت‌های حسینی و رضوی بهره‌مند شویم و این کار جز با مطالعه میسر نمی‌شود.
وی با اشاره به اینکه اربعین فهم ناقص ما را ارتقاء می‌دهد، یادآور شد: امروزه در فضای علمی، به جریان اربعین به مثابه جریان قدرتمندی می‌نگریم که تلاش دارد بهره حداقلی ما را به استفاده حداکثری برساند. جریان اربعین پدیده بی نظیری است که تحول بنیادین را شکل می‌دهد.