نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1398/10/12     ساعت:   16:00:44
بازدید:   632
 
 
چهارمین پیش نشست کنگره بین‌لمللی بزرگداشت علامه میر حامد حسین لکهنویی برگزار شد

چهارمین پیش نشست کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه میر حامد حسین لکهنویی در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.به گزارش اداره روابط عمومی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی...


این مراسم صبح امروز با حضور آیت‌لله سید جعفر سیدان استاد حوزه علمیه خراسان، حجت الاسلام والمسلمین محمد تقی سبحانی دبیر علمی همایش،حجتالاسلام والمسلمین مهدی  مهدوی‌پور، نماینده ولی فقیه در هند و حجت الاسلام والمسلمین محمد علی مهدوی‌راد استاد حوزه و دانشگاه تهران در تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.

حجت‌الاسلام علی جلاییان اکبر نیا معاون پژوهشی بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی در ابتدای این نشست به معرفی شخصیت علامه میر حامد حسین لکهنویی پرداخت و گفت: علامه مجاهد ميرحامد حسين هندى يكى از بزرگترين پاسداران حريم فرهنگ و ولايت آل محمد(ص)است؛ وی حق بزرگی بر گردن شيعيان دارد و «عبقات الانوار» كتاب جاودان اوست، یکی از آثار درخشان شيعه در يكى – دو قرن اخير به شمار می‌رود.

وی عنوان کرد: این عالم بزرگوار، در نيمه دوم قرن سيزدهم هجرى زندگی می‌کرد؛ در آن دوران جوامع اسلامی بویژه  شبه قاره هند درگیر مسائلی همچون تفرقه‌اندازی بین مسلمین و تهمت‌های ناروا به مسلمانان بودند؛ از این رو، پس از توطئه بر علیه پدر میرحامد حسین نوبت به  خود ایشان رسید اما او دست بکار شد و در عرصه تحقیق خوش درخشید.

معاون پژوهشی بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی با اشاره به فعالیت‌های این مرکز در راستای احیاء آثار میر حامد حسین گفت: تا کنون 5 جلد از کتاب ارزشمند «عقبات الانوار» به چاپ رسیده و در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.

 

آثار میر حامد حسین از بزرگترین آثار تاریخ کلام شیعه

حجت‌الاسلام محمد تقی سبحانی، دبیرعلمی کنگرده بین‌لمللی بزرگداشت علامه میر حامد حسین لکهنویی نیز در ادامه با اشاره به ضرورت برگزاری این کنگره گفت: کنگره بین‌لمللی بزرگداشت علامه میر حامد حسین لکهنویی با هدف پاسداشت بزرگان و عالمانی تشکیل شده که تشیع در سراسر جهان به ویژه شبه قاره هند مرهون زحمالت آنان است؛ یکی از بزرگترین آثار تاریخ کلام ما از آثار این عالم بزرگ است.

وی عنوان کرد: متاسفانه این شخصیت‌های بزرگ در خراسان که محل رشد و نمو آنان است ناشناخته مانده‌اند؛ از این رو برگزاری این گونه همایش‌ها برای شناسایی هر چه بیشتر و بهتر این شخصیت‌های بزرگ امری ضروری است.

حجت‌الاسلام سبحانی به معرفی فعالیت‌های مدرسه فقهی کلامی لکهنو واقع در هند پرداخت و عنوان کرد: لکهنو پایتخت ایالت اوتار پرادش در هندوستان و از مراکز شیعه  به شمار می رود؛ مدرسه‌ای در این شهر توسط علامه سید دلدار علی(غفران ماب)  تاسیس شد که این درسه پس از مدرسه اصفهان پایه گذار حرکت شیعه است.

وی ادامه داد: مدرسه لکهنو توانست تشیع فقهی و کلامی را به جای تشیع عامیانه هند که تحت  دو جریان اخباری‌گری و صوفی‌گری بود، بنیان گذاری کند. مدرسه لکهنو میراث شیعه است و ما وظیفه داریم که شخصیت های بزرگ تاثیر گذار در این مدرسه را معرفی و آثار آنان را احیا کنیم.

دبیر علمی کنگره بین‌لمللی بزرگداشت علامه میر حامد حسین لکهنویی با بیان اینکه مقوله امامت و ولایت یکی از ارکان بزرگ این مدرسه است، تصریح کرد: آثار این مدرسه در برهه‌ای کوتاه به صورت ناقص منتشر شد؛ اما از دهه 20 با همت امام خمینی(ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی بحث احیا اثر «عقبات الانوار» در حوزه علمیه قم مطرح و گروهی برای انجام این کارتشکیل شد.

وی افزود: بخشی از احیا این اثر با موضوع حدیث قدیر توسط آیت الله بروجردی احیا شد و پس از آن بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و بنیاد فرهنگی امامت و همچنین سایرموسات مختلف، در حال احیا آثار این عالم بزرگ هستند؛پیش‌بینی می‌شود تا سال آینده 100 جلد کتاب با محوریت آثار علامه میر حامد حسین منتشر و روانه بازار نشر شود.