نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1398/10/04     ساعت:   16:06:03
بازدید:   584
 
 
شریعتی تبار گفت: نباید تأخیر اجابت دعا موجب یاس و ناامیدی از درگاه خداوند شود

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدی شریعتی تبار : تأخیر در اجابت دعا نباید موجب یاس و ناامیدی از درگاه خداوند شود.به گزارش اداره روابط عمومی و بین‌الملل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی...


 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدی شریعتی تبار، مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در سلسله جلسات اخلاق که با حضور جمعی از پژوهشگران و محققان در محل نمازخانه بنیاد برگزار می‌شود، به فرازهایی از نامه 31 نهج‌البلاغه با موضوع شرایط اجابت دعا اشاره و اظهار کرد: یکی از عواملی که موجب تأخیر دعا می‌شود، این است که خداوند اجر و پاداش بیشتر و بزرگ‌تری را برای سائل و درخواست‌کننده در نظر گرفته است.

وی تصریح کرد: امام علی(ع) نیز در این خصوص در نامه 31 نهج‌البلاغه می‌فرمایند:«و از گنجینه‌های رحمت او چیزهایى را درخواست کن که جز او کسى نمى‏تواند عطا کند، مانند عمر بیشتر، تندرستى بدن، و گشایش در روزى».

این پژوهشگر بابیان اینکه توفیق دعا نخستین پاسخ و اجر و پاداش الهی است، ادامه داد: خود دعا لبیک است و گاهی به تأخیر افتادن اجابت دعا به صلاح انسان است.

وی گفت: امام علی (ع)، نیز می‌فرمایند:«پس هرگاه اراده کردى مى‏توانى با دعا، درهاى نعمت خدا را بگشایى، تا باران رحمت الهى بر تو ببارد. هرگز از تأخیر اجابت دعا ناامید مباش زیرا بخشش الهى به‌اندازه نیّت است، گاه، در اجابت دعا تأخیر مى‏شود تا پاداش درخواست‌کننده بیشتر و جزاى آرزومند کامل‏تر شود.

 حجت‌الاسلام شریعتی تبار گفت: گاهى درخواست مى‏کنى، امّا پاسخ داده نمى‏شود، زیرا بهتر ازآنچه خواستى به‌زودی یا در وقت مشخص، به تو خواهد بخشید، یا به جهت اعطاء بهتر ازآنچه خواستى، دعا به اجابت نمى‏رسد؛ زیرا چه‌بسا خواسته‌هایی دارى که اگر داده شود، مایه هلاکت دین تو خواهد بود. پس خواسته‌های تو به‌گونه‌ای باشد که رنج و سختى را از تو دور کند. بايد بدانيم که نه مال دنیا براى ما پایدار خواهد بود، و نه ما براى مال دنیا باقى خواهيم ماند.