نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1398/09/13     ساعت:   09:55:58
بازدید:   1089
 
 
علیرضا زمانی بهابادی: تشکیل تمدن نوین اسلامی از اهداف بیانیه گام دوم انقلاب است

دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد به راههای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اشاره کرد و گفت: این بیانیه یک هدف نهایی دارد که بحث تشکیل تمدن نوین اسلامی است. به گزارش اداره روابط عمومی وبین الملل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی...


علیرضا زمانی بهابادی در نخستین نشست از سلسله نشست‌های علمی ترویجی «بیانیه گام دوم انقلاب در مسیر اجرایی شدن» که با حضور نهادها و سازمان‌های وابسته به آستان قدس رضوی در تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، ابراز کرد: تشکیل تمدن نوین اسلامی، نیازمند سه عامل است؛ عامل نخست وجود کشوری مقتدر است که زمینه تمدن سازی را داشته باشد و خصوصیات این کشور مقتدر، سلطه ناپذیری و نفوذ ناپذیری است؛ عامل دیگر، عزت و سربلندی کشور و عامل سوم نیز قدرت تهاجمی و اثرگذاری است.

این استاد دانشگاه در ادامه با طرح این سوال که آیا هر کشور مقتدری زمینه تمدن‌سازی را دارد؟ گفت: اگر جهان را به مثابه یک پیکر دانیم، کشور ایران قلب این پیکر و آمریکا نیز سعی کرده مغز این پیکر باشد تا بر ایران تسلط داشته باشد.

وی با بیان اینکه دو نوع قدرت آفندی و پدافندی داریم گفت: مولفه‌های قدرت را سه موضوع فرهنگ، علم و اقتصاد تشکیل می‌دهد.

زمانی، در ادامه روحیه انقلابی را موضوع دیگر در بیانیه گام دوم انقلاب برشمرد و اظهار کرد: دو عنصر معنویت و اخلاق جهت‌دهنده تمام فعالیت‌های فردی و اجتماعی است و علم روی دیگر دانایی و توانایی است؛ما از این نقشه به اقتصاد می‌رسیم.

وی خاطر نشان کرد: در تاثیرات مولفه‌های فرهنگ، علم و اقتصاد، باید نهادهای فرهنگی روی نهادهای علمی و نهادهای علمی روی نهادهای اقتصادی تاثیر بگذارند.

دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: بحث دانش، بینش و ارزش آفرینی و همچنین تعیین روش‌ها از موضوعات و مباحثی است که در بیانیه گام دوم انقلاب مطرح شده است و از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

این استاد دانشگاه با اشاره به این نکته که فرهنگ به علم، دانش و بینش می‌دهد و گرایش‌سازی و رفتارسازی می‌کند، گفت:

تولید انبوه با کیفیت توزیع عدالت محور، مصرف به اندازه و بدون اسراف، رفع عیوب ساختاری، ضعف‌های مدیریتی در توزیع عدالت محور، از نکات کلیدی و تعیین کننده در بحث اقتصاد است.

وی خاطر نشان کرد: ما باید در بخش ساختاری به سمت اصلاح ساختارها و در بخش فرایندها به سمت بهینه‌سازی فرآیندها برویم. مقام معظم رهبری در بحث اصلاح ساختارها بحث «اقتصاد مقاومتی» را مطرح کردند؛ با تحقق این امر به ساختاری می‌رسیم که می‌تواند کمک کننده در اقتصاد کشور باشد.

زمانی با بیان اینکه اقتدار یک کشور موجب عزت آن کشور می‌شود، گفت: الگوی مقاومت در برابر سلطه آمریکا و صهیونیسم، شکست سیاستهای آمریکا در منطقه غرب آسیا و حضور قدرتمندانه سیاسی ایران در غرب آسیا از آثار عزت و قدرتمندی کشور ایران است.

وی گفت: در بخش معنویت این بیانیه، بحث روحیه انقلابی، شعور معنوی و وجدان اخلاقی مطرح می‌شود و بر این نکته تاکید دارد که نخبگان باید از این شعور برخوردار شوند.