نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1398/09/12     ساعت:   18:46:08
بازدید:   795
 
 
حجت‌الاسلام مهدی شریعتی تبار: بیانیه گام دوم انقلاب از کتاب قرآن و نهج البلاغه الهام گرفته است

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: منشور گام دوم انقلاب اسلامی، الهام گرفته از قرآن، آموزه‌های سنت و کتاب شریف نهج البلاغه است.به گزارش اداره روابط عمومی و بین الملل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی ...


حجت‌الاسلام مهدی شریعتی‌تبار مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در نخستین نشست از سلسله نشست‌های علمی ترویجی «بیانیه گام دوم انقلاب در مسیر اجرایی شدن» که با حضور نهادها و سازمان‌های وابسته به آستان قدس رضوی در تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد به تبیین  موضوع «بیانیه گام دوم انقلاب در آینه نهج البلاغه» پرداخت.

وی عنوان کرد: مقام معظم رهبری که صادر کننده بیانیه گام دوم انقلاب هستند، شناخت عمیقی از نهج‌البلاغه دارند و  این سند را ملحم از کتاب خدا و نهج‌البلاغه صادر فرموده‌اند.

حجت‌الاسلام شریعتی‌تبار گفت: امیرالمونین حضرت علی(ع) در خطبه ۳۴ نهج‌البلاغه به حقوق متقابل مردم و رهبر اشاره کرده و می‌فرمایند: «اى مردم، مرا بر شما حقى است و شما را بر من حقى است. حقى كه شما به گردن من داريد، اندرز دادن و نيكخواهى شماست و غنايم را به تمامى، ميان شما تقسيم كردن و تعليم دادن شماست تا جاهل نمانيد و اما حقى كه من به گردن شما دارم، این است كه در بيعت وفادار باشيد و در روياروى و پشت سر نيكخواه من باشيد و چون فرا مى خوانمتان به من پاسخ دهيد و چون فرمان مى دهم فرمان بريد».

این پژوهشگر ادامه داد: صدور بیانیه راهبردی و پیام‌های مهم تاریخی در مقاطع حساس و مبارزات یک ملت، رسالتی است که رهبران جهانی بر عهده داشتند؛ رسول گرامی اسلام(ص) و امام علی(ع) نیز با بیانیه‌هایی مسیر و راه صحیح حرکت را برای جامعه خود تبیین کردند همان گونه که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب راه و جهت را به مردم نشان می‌دهند.

وی با تاکید بر اینکه بهترین بیانیه و ایده‌آل‌ترین چشم‌انداز اگر با عمل همراه نباشد و نیروی شایسته برای اجرایی شدن نداشته باشیم هیچ سودی ندارد، تصریح کرد: بیاینه یک دعوت و فراخوانی است که از سوی ولی فقیه صادر شده است و باید اجابت، اطاعت و فرمانبری عملی شود .

حجت‌الاسلام شریعتی‌تبار ادامه داد: امام علی (ع)  می فرمایند: اگر جامعه نسبت به این بیانیه‌ها احساس عمل نکنند و نافرمانی کنند و  همچنین نصایح رهبر عالم با تجربه در عرصه های مختلف نادیده انگاشته شود ندامت و‌ پشیمانی به دنبال خواهد داشت.
وی با اشاره به انطباق بیانیه گام دوم انقلاب با نهج‌البلاغه گفت: انقلاب اسلامی همچون پدیده زنده، همواره دارای انعطاف و آماده تصحیح اشتباهات است اما تجدید پذیر و منفعل نیست این ریشه در آموزه‌های امام علی(ع) دارد.

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی با اشاره به خطبه 193 معروف به خطبه متقین اظهار کرد: نشانه انسان و جامعه با تقوا این است که در اصول محکم باشد و در عین نرمی و انعطاف پذیری برخوردار از صلابت باشد؛ ما باید در سطوح مختلف از امیر المومنین درس انتقاد پذیری سازنده را فرا بگیریم.

وی بیان کرد: مقام معظم رهبری می فرمایند: همه باید بدانند طهارت اقتصادی شرط مشروعیت تمام مقامات حکومت اسلامی است و همه باید از شیطان حرص بر حذر باشند.