نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1398/09/12     ساعت:   13:48:00
بازدید:   818
 
 
حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی فاضلی: تفسیر «کشف القناع» به‌درستی شخصیت قاضی نورالله شوشتری را معرفی می‌کند

استاد حوزه علمیه قم گفت: یکی از مجموعه‌هایی که به‌درستی شخصیت قاضی نورالله شوشتری را معرفی می‌کند، کتاب «تفسیر کشف القناع» است. به گزارش اداره روابط عمومی و بین‌الملل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی...


 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی فاضلی در  نشست علمی «مروری بر اندیشه‌ها و میراث قرآنی شهید قاضی نورالله شوشتری» که در سالن نشست شیخ طوسی نمایندگی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در قم برگزار شد، عنوان کرد: نسخه‌ای از »تفسیر کشف القناع« شهید قاضی نورالله شوشتری که متعلق به کتابخانه ملی بوده، نسخه بسیار ارزشمند، با خطی بسیار زیبا و همچنین دارنده حواشی بسیاری از خود مؤلف است.

وی بیان کرد: برای تصحیح اثر»تفسیر کشف القناع« نسخه‌هایی از کتابخانه‌های پیشاور پاکستان و مصر  در اختیار ما گذاشته شد که این نسخه‌ها نیز مقابله شد و با تصحیح‌های آن، نسخه را تکمیل کردیم.

حجت‌الاسلام علی فاضلی ادامه داد:حدود هفت سال کار تصحیح کتاب »تفسیر کشف القناع« به طول انجامید که در این مدت، با مشکلاتی مواجه شدیم ازجمله اینکه  تعدادی از منابع و نسخه‌های خطی در اختیار ما قرار نگرفت.

وی در ادامه به شخصیت قاضی نورالله شوشتری اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از مجموعه‌هایی که به‌درستی شخصیت این عالم بزرگوار را می‌تواند معرفی کند کتاب تفسیر کشف القناع است.

این استاد حوزه علمیه بابیان اینکه یک تفسیر زمانی موفق است که دربردارنده فنون مختلف علمی باشد گفت: یک تفسیر موفق به تعبیری باید از ادبیات و مباحث مختلف تفسیری اعم از علم درایه،  حدیث، فقه، اصول کلام و...برخوردار باشد که تفسیر کشف القناع  جامع تمام این ویژگی‌هاست.

وی افزود: نزدیک به سی اثر ادبی و آثار لغتی مرحوم قاضی نورالله شوشتری در این تفسیر آمده است. مباحث فقهی، بیان حکم روزه مسافر و روزه مریض، کیفیت وضو، مباحث اصولی  اعم از عمل به ظن، حسن و قبح عقلی، مباحث علوم قرآنی،  علم تأویل، تأویل قرآن، تأویل و تفسیر و... از موضوعات این تفسیر ارزشمند است.

 حجت‌الاسلام فاضلی افزود: همچنین این تفسیر پیرامون موضوعاتی همچون، عصمت انبیا، بحث حسن و قبح، تحقیق پیرامون لقاءالله، شفاعت و اختلاف کلامیون، فرق بین شرک و کفر، بحث پیرامون اولی‌الامر، نزول حضرت عیسی(ع) بعد از حضرت مهدی(عج) همچنین عصمت انبیا، عظمت انبیا، فضیلت انبیا بر ملائکه و.. . می‌پردازد.