نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1398/09/11     ساعت:   18:45:26
بازدید:   555
 
 
مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی؛ نسل جوان باید بر اساس آموزه های دینی تربیت شوند

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: تربیت نسل جوان جامعه بر اساس معارف و آموزه های دینی یک ضرروت است. به گزارش اداره روابط عمومی و بین الملل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی...


 

شریعتی تبار در سلسله جلسات درس‌هایی از نهج‌البلاغه که با حضور جمعی از محققان و پژوهشگران این مرکز برگزار شد، به فرازهایی از نامه 31 نهج‌البلاغه اشاره و عنوان کرد: حضرت علی (ع) اصل طلایی را در نامه 31 نهج‌البلاغه به فرزند خود توصیه می‌کنند که مضمون آن این است»اى فرزند عزيز، نفس خويش را ميزانى بين خود و بين ديگران قرار ده، پس از براى ديگران دوست بدار آنچه را كه براى خودت دوست می‌داری، و خوش ندار براى ديگران آنچه را براى خودت خوش ندارى».

وی ابراز کرد: امیرالمؤمنین(ع)در این شماره از نامه نهج‌البلاغه پس‌ازاینکه خطاب به فرزندشان می‌فرمایند:»پسرم در تعامل با دیگران و ارتباطات اجتماعی خودت را میزان و معیار قرار بده در ادامه می‌فرمایند: به دیگران ظلم نکن آن‌گونه که دوست نداری دیگران به تو ظلم کنند.

حجت‌الاسلام شریعتی تبار ادامه داد: امام علی (ع) همچنین در این نامه می‌فرمایند: » همان‌گونه که دوست داری دیگران به تو احسان و نیکی کنند و رفتار خوبی داشته باشند تو هم به دیگران احسان کن». نباید این‌گونه باشد که برای دیگران یک سری رفتارها را زشت تلقی کنی اما نسبت به خودت همان عمل را زشت ندانی و توقع تو از دیگران باید به‌اندازه‌ای باشد که دیگران از توقع دارند«.

وی تصریح کرد: ما امروزه باید از آموزه‌های دینی، قرآن و نهج‌البلاغه درس بگیریم و انسان‌ها را بر اساس این آموزه‌ها تربیت کنیم. کلام امام علی (ع)کلام عالی است و آنچه ایشان فرمودند در عالی‌ترین درجه است؛ اما جای تأسف دارد که این آموزه‌ها امروزه در جامعه اجرا و اعمال نمی‌شود.

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در ادامه خاطرنشان کرد: برای درمان در ابتدا باید ریشه‌یابی کنیم و تا ریشه پیدا نشود درمان امکان‌پذیر نیست.

وی با طرح این سؤال که چگونه می‌توان بین این اعتباریات و بایدها و نبایدهای اخلاق عملی پلی برقرار کرد؟ گفت: اعتقادات و معارف ما باید بیش‌ازپیش تقویت شود و از رفتارهای خواص و الگوهای شایسته باید پیروی کنیم.