نویسنده:   محمدحسین ولی پور     تاریخ نگارش:   1398/09/07     ساعت:   16:32:07
بازدید:   628
 
 
مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی؛ ضرورت یاد مرگ یکی از سفارشات امام علی(ع) به امام حسن(ع) در نامه 31 نهج البلاغه است

مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: یکی از سفارشات امام علی(ع) به فرزندشان امام حسن(ع) در نامه 31 نهج البلاغه، ضرورت یاد مرگ است.به گزارش اداره روابط عمومی و بین الملل بنیاد پژوهشهای اسلامی ...


 

حجت الاسلام مهدی شریعتی تبار در سلسله جلسات تفسیر نامه 31 نهج البلاغه که در نمازخانه بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، عنوان کرد: امیر المومنین حضرت علی(ع) در این نامه با ذکر مثالهایی شرایط دنیا و آخرت را برای فرزندشان بیان می‌کنند.

وی ابراز کرد: در این نامه آمده است: دلت را با یاد مرگ آرام کن؛ به نابودى از او اعتراف گیر؛ و با بررسى تحولات ناگوار دنیا به او آگاهى بخش. از دگرگونى روزگار، و زشتى‌‌‏هاى گردش شب و روز او را بترسان؛ تاریخ گذشتگان را بر او بنما، و آنچه که بر سر پیشینیان آمده است به یادش آور. در دیار و آثار ویران رفتگان گردش کن، و بیندیش که آنها چه کردند از کجا کوچ کرده، و در کجا فرود آمدند، از جمع دوستان جدا شده و به دیار غربت سفر کردند، گویا زمانى نمى‌‏‌گذرد که تو هم یکى از آنانى، پس جایگاه آینده را آباد کن؛ آخرت را به دنیا مفروش.

این پژوهشگر ادامه داد: همچنین در این نامه آمده است:«پسرم، بدان تو براى آخرت آفریده شدى، نه دنیا، براى رفتن از دنیا، نه پایدار ماندن در آن، براى مرگ، نه زندگى جاودانه در دنیا، که هر لحظه ممکن است از دنیا کوچ کنى، و به آخرت در آیى. و تو شکار مرگى هستى که فرار کننده آن نجاتى ندارد، و هر که را بجوید به آن مى‌‏رسد، و سرانجام او را مى‌‏گیرد.

حجت الاسلام شریعتی تبار افزود: امیرالمونین حضرت علی(ع) همچنین می فرمایند:«پس، پسرم فراوان بیاد مرگ باش، و به یاد آنچه که به سوى آن می‌روى، و پس از مرگ در آن قرار مى‏‌گیرى. تا هنگام ملاقات با مرگ از هر نظر آماده باش، نیروى خود را افزون، و کمر همّت را بسته نگهدار که ناگهان نیاید و تو را مغلوب سازد. مبادا دلبستگى فراوان دنیا پرستان، و تهاجم حریصانه آنان به دنیا، تو را مغرور کند؛ چرا که خداوند تو را از حالات دنیا آگاه کرده، و دنیا نیز از وضع خود تو را خبر داده، و از زشتى‌‏هاى روزگار پرده برداشته است»